• 1 Αυγούστου, 2021

Χαρδαλιάς: Σε κλοιό 51 πυρκαγιών βρέθηκε η χώρα-Καλύτερη η κατάσταση στο Βαρνάβα

 Χαρδαλιάς: Σε κλοιό 51 πυρκαγιών βρέθηκε η χώρα-Καλύτερη η κατάσταση στο Βαρνάβα

Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη παραχώρησε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


Όπως ενημέρωσε σήμερα εκδηλώθηκαν άλλες 51 πυρκαγιές. Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Σχετικά με τη φωτιά στα Στύρα Ευβοίας είπε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα.

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις

Στην Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο.