• 21 Ιουνίου, 2021

Champions League: Στο “αέρα” ο τελικός μετά τις αποφάσεις της Βρετανίας για τους τουρίστες

 Champions League: Στο “αέρα” ο τελικός μετά τις αποφάσεις της Βρετανίας για τους τουρίστες

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στη Βρετανία περί αλλαγής του τελικού του Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στο «Ataturk» της Κωνσταντινούπολης, μετά την ανακοίνωση της ένταξης της Τουρκίας στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών για τους βρετανούς τουρίστες.

Σημειώνεται ότι η ένταξη της Τουρκίας στην «κόκκινη λίστα», σημαίνει ότι όσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Βρετανία από τη γειτονική χώρα θα πρέπει να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο, με το κόστος να βαραίνει τους ίδιους, ενώ χρειάζεται αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή στη Βρετανία και δύο ακόμη PCR τεστ, δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, τόνισε πως η μετακίνηση στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» δεν θα επιτρέπεται, «εκτός από πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις», συμπληρώνοντας πως «όσοι επιστρέφουν από τέτοιου είδους χώρες, θα πρέπει να μπούν σε καραντίνα ξενοδοχείου, το οποίο θα πληρώσουν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκ. Σαπς τόνισε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει, εφόσον πάρει το «πράσινο φως» απί την UEFA, τον τελικό του Champions League. «Είμαστε πολύ ανοικτοί στην προοπτική διεξαγωγής του τελικού στην Αγγλία. Η απόφαση εξαρτάται καθαρά απ’ την UEFA».

Οι αρχές του τουρκικού ποδοσφαίρου είχαν εκφράσει προ ημερών την πρόθεσή τους, να φιλοξενήσουν 8.000 φίλους της Σίτι και της Τσέλσι (από 4.000 η κάθε μία), επιτρέποντας την παρουσία συνολικά 25.000 θεατών στον τελικό του Champions League.