• 24 Ιανουαρίου, 2022

Carmel: Ξήλωσε καινούργια άσφαλτο στο Ηράκλειο, μετράνε πληγές στα Χανιά

 Carmel: Ξήλωσε καινούργια άσφαλτο στο Ηράκλειο, μετράνε πληγές στα Χανιά

Η κακοκαιρία Carmel ξήλωσε ολόκληρα κομμάτια από την ολοκαίνουργια άσφαλτο γύρω από το ενετικό κάστρο στο Ηράκλειο.

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε το Cretapost.gr από την ομάδα «Μετεωκρήτες» του Facebook:

Carmel: Αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά

Οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.12.2021) και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χανίων, μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έδεσσα: Την Τρίτη η απολογία του 33χρονου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 17χρονη

Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάζονται σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα και με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησε στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά: «Το αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το λιμάνι μας».