Αυτοκτονία καρκινοπαθή στο Ηράκλειο: “Διαλύθηκε στο διαλυμένο ΕΣΥ”, λέει η κόρη του

 Αυτοκτονία καρκινοπαθή στο Ηράκλειο: “Διαλύθηκε στο διαλυμένο ΕΣΥ”, λέει η κόρη του

«Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα» έγραφε μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ο 71χρονος καρκινοπαθής από το Ηράκλειο που έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα με το Port για τη χημειοθεραπεία ήδη έναν μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι», ανέφερε η κόρη του 72χρονου στο Mega.

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα γι’ αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ» έγραφε στο σημείωμα.

Πριν ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες θα έπρεπε κάθε φορά να προμηθεύεται ένα φάρμακο και να το παίρνει μαζί του στο νοσοκομείο. Το φάρμακο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχε πουθενά.

Με παρέμβασή του στο MEGA, o υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η εισαγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου εξασφαλίστηκε άμεσα και το πρώτο ραντεβού για τον 72χρονο, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα, ήταν προγραμματισμένο για την προηγούμενη Δευτέρα, στο οποίο δεν προσήλθε.

«Ακούστηκε ότι την ευθύνη την είχε το ΕΣΥ. Δεν είναι ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φτηνό φάρμακο. Υπήρξε έλλειψη για μερικές μέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει παραγγελία άμεσα να γίνει κανονική εισαγωγή. Είχαμε κλείσει στον ασθενή ραντεβού σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα στις 4/3, εκείνος δεν προσήλθε και κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα».

Από το νοσοκομείο του Ηρακλείου λένε ότι όντως το φάρμακο ήταν σε έλλειψη, ωστόσο κατάφεραν να βρουν μια μονάδα με την οποία ο 72χρονος θα μπορούσε να ξεκινήσει τις θεραπείες του, από άλλο ασθενή που είχε ολοκληρώσει το σχήμα του. Ο 72χρονος κηδεύτηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σχετικά Άρθρα