• 12 Μαΐου, 2021

Αποκάλυψη: Δεσμευτική για 3 χρόνια η συμφωνία των 12 της ESL

 Αποκάλυψη: Δεσμευτική για 3 χρόνια η συμφωνία των 12 της ESL

Tρία χρόνια ήταν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των 12 ιδρυτικών μελών της ευρωπαϊκής Super League, όπως προέβλεπε μια ρήτρα που καθορίστηκε σε ένα συμβόλαιο με συνολική διάρκεια 23 σεζόν.

Θεωρητικά κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να «σπάσει» τη συμφωνία κατά τα πρώτα τρία έτη αυτής της χρονικής περιόδου.

Στα προημιτελικά της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Το ερώτημα είναι εάν, μετά την κατάρρευση του πρότζεκτ, η προαναφερθείσα ρήτρα θα επιτρέψει στους συλλόγους που δεν το έχουν εγκαταλείψει, να λάβουν αποζημίωση από εκείνους που αποχώρησαν επίσημα.

Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι κάτι που μελετούν οι δικηγόροι. Όπως αναφέρεται, καθένας από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους αγόρασε μετοχές αξίας 9,2  εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνέντευξή του στο “El Larguero” της Cader Ser, όπου εγγυήθηκε πως το πρότζεκτ θα συνεχιστεί, εξήγησε πως η συμμετοχή στη Super League ήταν δεσμευτική για τις ομάδες και ότι θα έπρεπε να πληρώσουν σχετικές ρήτρες για να φύγουν.