• 27 Ιουλίου, 2021

Αποκαλύψεις από πρώην αεροσυνοδό της Ολυμπιακής για τον Αριστοτέλη Ωνάση (vid)

 Αποκαλύψεις από πρώην αεροσυνοδό της Ολυμπιακής για τον Αριστοτέλη Ωνάση (vid)

Στο ιστορικό Boeing 747 της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση, μπήκε η κάμερα του Happy Day στον Alpha. Η πρώην αεροσυνοδός της εταιρείας, Γιοχάνα Καλαφούτη, μίλησε για όσα ζητούσε ο εφοπλιστής από το προσωπικό.

“Ήταν η χρυσή εποχή των αερομεταφορών στην Ελλάδα γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε ως ιδρυτή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τον μεγάλο Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας ήδη στην Αμερική και γενικώς στην Ελλάδα. Άνοιξε την Ολυμπιακή το 1957, εγώ προσλήφθηκα τη δεκαετία του ’70, στην αρχή, φορώντας αυτή την ωραία στολή του Τσεκλένη” περιέγραψε.

Ανάλυση: Τι δείχνουν τα ποιοτικά ευρήματα της MRB και πώς δημιουργούν θεσμικό ζήτημα με τις δημοσκοπήσεις

“Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε μια άριστη πρώτη θέση, όπου είχαμε χρυσά μαχαιροπίρουνα, είχαμε κρύσταλλα, πορσελάνες… Είχαμε ειδικά μενού, ειδικά φαγητά. Έβγαινε το πρώτο πιάτο, τον καλωσορίζαμε με σαμπάνια, είχαμε τα ορεκτικά που ήταν αστακός, αυγοτάραχο και όλα αυτά» πρόσθεσε.

“Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας άνθρωπος, που του λέγαμε “τι να σας φέρουμε;” και έλεγε “ασχοληθείτε με τους άλλους επιβάτες, εγώ αν θέλω κάτι θα σας πω. Δεν θέλω να ασχοληθείτε με μένα”. Οι μεγάλοι άνθρωποι είναι πάντα πάρα πολύ απλοί. Η δε, Τζάκι Κένεντι από την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο μέχρι να βγει, δεν έτρωγε, δεν έπινε, έπινε ένα καφέ, έβαζε τη μάσκα της και κοιμόταν. Τίποτε άλλο” τόνισε.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.