• 23 Ιανουαρίου, 2021

Από την τηλεόραση έμαθαν οι λοιμωξιολόγοι την απόφαση της κυβέρνησης για το lockdown

 Από την τηλεόραση έμαθαν οι λοιμωξιολόγοι την απόφαση της κυβέρνησης για το lockdown

Για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση για το νέο αυστηρό lockdown -που η ίδια συνέδεσε με το άνοιγμα των σχολείων- μίλησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα, όπως είπε η απόφαση «δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή» ενώ  και ο ίδιος δεν μπορεί να δει πως συνδέεται το λοκ ντάουν με το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Μιλώντας Στο Κόκκινο στον Χρυσόστομο Λουκά και στη Μαρίνα Μάνη ο κ. Παναγιωτόπουλος, που άκουσε την απόφαση για λοκ ντάουν από την τηλεόραση – όπως χαρακτηριστικά είπε – ξεκαθάρισε πως «η Πολιτεία έλαβε μια απόφαση, δεν οφείλει να παίρνει την άποψη των  εμπειρογνωμόνων σε όλα τα ζητήματα αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να λέει ότι η απόφαση είναι με βάση την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων».

Έξαλλοι οι Ρώσοι με την πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής εμβολιασμών – Τι συνέβη

Ο καθηγητής δημόσιας Υγείας εξέφρασε την μεγάλη του ανησυχία και για τους συνωστισμούς πιστών χωρίς τήρηση υγειονομικών  μέτρων που παρατηρήθηκαν την ημέρα των Θεοφανίων, κάνοντας λόγο για συνθήκες υπερμετάδοσης, καθώς είδαμε πιστούς να συρρέουν χωρίς μέτρα προστασίας.

Για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο εθελοντικό σύστημα για τεστ κορωνοϊού που θεσμοθετείται, τονίζοντας όμως ότι εκκρεμεί το θέμα της ευκολίας για μαζικά και δωρεάν τεστ για όσους έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της COVID-19.

Για το μοντέλο εμβολιασμών της  Βρετανίας που σχεδιάζει χορήγηση μιας δόσης αρχικά ώστε να εμβολιάσει περισσοτέρους, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι στη συγκεκριμένη χώρα έχει ξεφύγει  επιδημιολογικά η κατάσταση και πως σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή έχει «μεγάλο ρίσκο» εφόσον δεν έχουν γίνει σχετικές κλινικές μελέτες.