• 16 Ιουνίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει- Οι εξαιρέσεις

 Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει- Οι εξαιρέσεις

Σε ισχύ τέθηκε από το βράδυ της Παρασκευής η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και ως τις 5 το πρωί σε όλη τη χώρα.


Οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπονται οι μετακινήσεις είναι αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και μικρή βόλτα κατοικίδιου ζώου σε απόσταση κοντινή από την κατοικία.

Για την μετακίνηση των πολιτών τις ώρες απαγόρευσης για τις τρεις αυτές περιπτώσεις απαιτείται η αποστολή SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, με τον αριθμό 1 για λόγους υγείας και 6 για τη βόλτα κατοικιδίου, ενώ σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εργαζομένων θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Το λάθος της κυβέρνησης του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη – Ποιους “φωτογράφισε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, ο Ν. Χαρδαλιάς διευκρίνισε στη σημερινή (13/11) ενημέρωση ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 20:30 το βράδυ, ενώ για τον κλάδο της εστίασης διευκρίνισε ότι επιτρέπεται το delivery μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και το take away, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποτελεί λόγο κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και εντάσσεται στο πλαίσιο «εξόδου» μιας από τις παραπάνω επιτρεπόμενες περιπτώσεις.