• 22 Ιουνίου, 2021

Ανατροπή: Σκέψεις για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας

 Ανατροπή: Σκέψεις για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας

Στα διόδια των εθνικών δρόμων και όλους τους κόμβους που αφορούν τις εθνικές οδούς, τους παραδρόμους και το εθνικό περιφερειακό οδικό δίκτυο έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα της ΕΛΑΣ για τον έλεγχο των μετακινήσεων. Στόχο η αποτροπή της μαζικής εξόδου για το Πάσχα.

Εντολή για αντίστοιχους ελέγχους στα πορθμεία έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα, ενώ σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων κι αυτή εφάπαξ προς τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Επίσης, όπως είχε αναφέρει το newsit.gr, διπλασιάζεται στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες που επιχειρούν έξοδο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, ενώ θ’ αφαιρούνται επί τόπου και για δύο μήνες οι πινακίδες των αυτοκινήτων των παραβατών.

Απομένουν έτσι οι ανακοινώσεις για το ψήσιμο του οβελία, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και σενάρια για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας ανήμερα το Πάσχα στην Αττική ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία θα εκτιμηθούν και θα ενεργοποιηθούν εάν αυτό χρειαστεί, αναλόγως με την εξέλιξη των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Την αντίδραση της κυβέρνησης, εξάλλου, προκάλεσε η πρόθεση δημάρχων – όπως της Αργυρούπολης και του Ελληνικού – να διανείμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό επικοινώνησε ήδη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας του να μην προχωρήσουν οι δήμοι σε τέτοιες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι για μία ακόμη φορά διαψεύστηκε αρμοδίως από την κυβέρνηση – διά του κ. Χαρδαλιά – ότι υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Πρόκειται για fake news. Είναι παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα και επικίνδυνα τέτοια δημοσιεύματα. Κάποιοι παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους. Τέτοια κείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί διακίνησης ψευδών ειδήσεων», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Με πληροφορίες από newsit.gr