• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ανατροπή με Μπάλντουιν – Το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό

 Ανατροπή με Μπάλντουιν – Το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό

Σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ηθοποιού και των παραγωγών της ταινίας η υπεύθυνη σεναρίου της ταινίας «Rust», Μέιμι Μίτσελ, υποστηρίζει ότι το σενάριο δεν προέβλεπε πυροβολισμό από τον ‘Αλεκ Μπάλντουιν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, μέσω της δικηγόρου της Γκλόρια Όλρεντ, η Μίτσελ υποστηρίζει ότι τραυματίστηκε από τα πυρά και καταγγέλλει βιαιοπραγία, σκόπιμη πρόκληση ψυχικής οδύνης και εσκεμμένη πρόκληση βλάβης.

Αποκάλυψη: Ο καθηγητής Συρίγος (Σωτηρία) λέει ότι ανεμβολίαστοι βάζουν …μέσο για να βρουν ΜΕΘ (ηχητικό)

Στην αγωγή υπογραμμίζεται ότι το σενάριο προέβλεπε για τη σκηνή τρεις κοντινές κινηματογραφικές λήψεις – μια από την μεριά της ματιάς του Μπάλντουιν, μια άλλη σε μια κηλίδα αίματος και μια τρίτη στο σώμα του ηθοποιού «καθώς αυτός έβαζε το χέρι του στη θήκη και έβγαλε το όπλο. Δεν υπήρχε καμία αναφορά στο σενάριο για χρήση όπλου το οποίο εκπυρσοκρότησε από τον κατηγορούμενο ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο» αναφέρει η αγωγή.

Στην αγωγή αναφέρεται ακόμα ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται στα πρωτόκολλα ασφαλείας, σε καμία περίπτωση δεν ενημερώθηκε ότι το όπλο θα απασφάλιζε, ότι υπήρχε περιορισμένο plexiglass στο χώρο της εκκλησίας και ότι τα μέλη του πληρώματος δεν ενημερώθηκαν να κοιτάζουν τα μόνιτορ έξω από την εκκλησία για να μην να είναι σε κοντινή απόσταση από τη δράση.

Η Μίτσελ κατηγορεί τον Μπάλντουιν ότι δεν έλεγξε αν το όπλο ήταν γεμάτο και μετά τον πυροβολισμό, λέει ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στα αυτιά της και φοβόταν για τη ζωή της.

«Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα έπρεπε να είχε υποθέσει ότι το εν λόγω όπλο ήταν γεμάτο εκτός και και να το είχε ελέγξει. Δεν είχε το δικαίωμα να βασιστεί σε κάποια υποτιθέμενη δήλωση του βοηθού βιευθυντή ότι το όπλο ήταν άδειο και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον βοηθό διευθυντή για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έλεγξε ο ίδιος το όπλο» σημειώνεται στο κείμενο της μήνυσης.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν έχει καταθέσει και ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο σετ της ταινίας Rust, Σερζ Σβετνόι, φίλος της Χάτσινς, ο οποίος τους κατηγορεί για αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η σφαίρα παραλίγο να πετύχει και εκείνον.