• 21 Ιανουαρίου, 2022

Αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης – Παπανικολάου: Επιβεβαιώνεται από την 1η ΥΠΕ η μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο

 Αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης – Παπανικολάου: Επιβεβαιώνεται από την 1η ΥΠΕ η μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο

Σύμφωνα με το Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν Παίδων Πεντέλης, στις 6/01/2022 (ημέρα αργίας) τους κοινοποιήθηκε ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

Η απόφαση να κλείσει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής έρχεται λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και την ώρα που η Όμικρον καλπάζει με το σύστημα υγείας να πιέζεται αφόρητα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

καταγγελια

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του “Παίδων Πεντέλης” και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου» έγραψε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου στο twitter.