• 31 Ιουλίου, 2021

Αναπάντεχη χαρά στη Χάλκη – Γεννήθηκε το πρώτο μωρό μετά από 50 χρόνια

 Αναπάντεχη χαρά στη Χάλκη – Γεννήθηκε το πρώτο μωρό μετά από 50 χρόνια

Μία ιστορική στιγμή έζησαν την Κυριακή 4 Ιουλίου οι κάτοικοι της Χάλκης καθώς στο μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου ακούστηκε το πρώτο κλάμα νεογέννητου μωρού έπειτα από 5 δεκαετίες. Η αγροτική γιατρός που ανέλαβε να βοηθήσει στη γέννα σημείωσε πως στη ζωή ήρθε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, αλλά ξεκαθάρισε ότι το παιδί γεννήθηκε εκεί γιατί ο τοκετός έγινε λίγες μέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Για τον λόγο αυτό δεν πρόλαβε να έρθει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να γίνει η διακομιδή της εγκύου στη Ρόδο, προκειμένου να γεννήσει εκεί, όπως συνηθίζεται. Η αγροτική ιατρός Αθηνά Αρβανιτίδου, η οποία ανέλαβε τη γέννα μίλησε στο Mega για την εμπειρία της:

«Έπιασαν πόνοι την έγκυο ξαφνικά, μας πήρε τηλέφωνο και μετά από μερικές ώρες γέννησε ένα κοριτσάκι. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Το μωρό ήρθε λίγο πρόωρα, αλλά είναι υγιέστατο. Υπήρξε καθυστέρηση στο να κανονιστεί η διακομιδή, ευτυχώς είχαμε βοήθεια τηλεφωνικά από το νοσοκομείο στη Ρόδο από το γιατρό που εφημέρευε, και είχαμε καλή ομάδα μαζί με τους νοσηλευτές», σημείωσε η γιατρός και πρόσθεσε πως έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν φυσιολογικό τοκετό αλλά μόνο ως φοιτήτρια στη σχολή.