• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανακοίνωση του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου: Προσβάλλονται τα δικαιώματά μας

 Ανακοίνωση του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου: Προσβάλλονται τα δικαιώματά μας

Ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων τους ως κατηγορούμενοι δημιουργείται από «την άκριτη υιοθέτηση και παρουσίαση των εκτιμήσεων που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση για την Folli Follie», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δια του συνηγόρου του, ο ιδρυτής του Ομίλου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο προσωρινά κρατούμενος για το λεγόμενο σκάνδαλο των πλασματικών οικονομικών στοιχείων, που κατά την Δικαιοσύνη προσκόμιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος κοσμημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ελεγκτικού οίκου PwC και «τις “δίκες” που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ».

Υπόθεση Folli Follie: Μηνυτήρια αναφορά του Μπαλαούρα για ” ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές”

Η ανακοίνωση, που δόθηκε στον Τύπο από την δικηγορική εταιρία Απόστολος Σ. Γεωργιάδης που εκπροσωπεί τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο έχει ως εξής:

«Εκφράζω την ανησυχία μου για τις “δίκες” που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων. Όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία “ενδιάμεση”, δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης. Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος. Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της».