• 24 Ιανουαρίου, 2022

‘Εκτακτες αποφάσεις για το “τσουνάμι” της Όμικρον- Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα

 ‘Εκτακτες αποφάσεις για το “τσουνάμι” της Όμικρον- Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα

Τις προγραμματισμένες διακοπές στην Αρίστη Ζαγορίου διέκοψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός επιστρέφει απόψε στην Αθήνα μετά τον αριθμό κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και των διαστάσεων που λαμβάνει η πανδημία.

Νωριτερα είχε προηγηθεί παρέμβαση του Αλέξη Τσιπρα που τον καλούσε να επιστρέψει στην Αθήνα:

Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του.
Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες.

Το πρωί, στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη στις υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπως γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει στις 12.00 η σύσκεψη των επιδημιολόγων προκειμένου να αποφασιστεί το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ το μεσημέρι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις που θα παρθούν.

Νέα μέτρα: Πότε θα εφαρμοστούν


Ο κ. Πλεύρης είχε ανακοινώσει πως τα νέα μέτρα θα ισχύουν με το νέο έτος, από τις 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, και θα επανεξετάζονται. Ωστόσο, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων, της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, ενδέχεται να εφαρμοστούν πιο άμεσα, δηλαδή πριν από την Πρωτοχρονιά.

Το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα από τις 03/01, άφησε ανοιχτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε πως η επιτροπή πραγματοποίησε συνεδρίαση με σκοπό την αλλαγή του χρονικού πλαισίου στο οποίο θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

«Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων από αύριο Πέμπτη (30/01), ενώ υπογράμμισε πως θα δοθούν σαφείς οδηγίες για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.