• 23 Οκτωβρίου, 2020

Αλαλούμ στην Κοζάνη: Τι επιτρέπεται και τι όχι…

 Αλαλούμ στην Κοζάνη: Τι επιτρέπεται και τι όχι…

Στην Κοζάνη εφαρμόστηκε lockdown από σήμερα (16/10) το πρωί, ωστόσο η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκρινε σκόπιμο να δώσει διευκρινίσεις…

Κοροναϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 κρούσματα και 81 διασωληνωμένους

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν όσοι εργάζονται σε άλλη ΠΕ από αυτή της Κοζάνης ή όσοι μένουν σε άλλη ΠΕ και εργάζονται στην Κοζάνη, επιτρέπεται η μετακίνησή τους για το ωράριο εργασίας τους μόνο με βεβαίωση του εργοδότη τους και από την ΕΡΓΑΝΗ.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται σε υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές, απαιτείται βεβαίωση από τη υπηρεσία που απασχολείται. 

Στο μεταξύ, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγλεματιών, παραγωγών λαϊκών αγορών, αλλά και οι μετακινήσεις γενικότερα από και προς την Κοζάνη.

Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν από την Περιφερειακή Ενότητα, εφόσον διαθέτουν την αντίστοιχη βεβαίωση. 

Αναστέλλονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις οδήγησης, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και εμπορίας ξυλείας, τα οπτικά, τα καταστήματα κατασκευής κινητών, τα e-shop, καθώς και τα καθαριστήρια και τα pet shops. 

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, δεν απαιτείται η εκ περιτροπής λειτουργίας τους ή η τηλεκπαίδευση, καθώς δεν καταγράφεται συρροή κρουσμάτων σε αυτά.