Αγωνία Πέτσα για την περιφέρεια Αττικής- Τι θα κάνουν Μαρτίνου, Ζαχαράκη, Οικονόμου

 Αγωνία Πέτσα για την περιφέρεια Αττικής- Τι θα κάνουν Μαρτίνου, Ζαχαράκη, Οικονόμου

Στις επόμενες εκλογές η περιφέρεια Αττικής ίσως αποδειχθεί “τάφος του Ινδού” για κάποιους εκ των υποψηφίων της Ν.Δ. Εξ’ ου και η αγωνία να μην επικρατήσει η χαλαρότητα της ψήφου στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, διότι εκεί θα χαθούν περίπου 40-50 έδρες που δεν είναι βέβαιο πως θα ανακτηθούν από τους ενδιαφερόμενους ακόμα κι αν στη δεύτερη κάλπη το κυβερνών κόμμα κερδίσει οριακή αυτοδυναμία.

Ειδικά, όμως, στην περιφέρεια Αττικής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η Νέα Δημοκρατία που κέρδισε πανηγυρικά τις βουλευτικές εκλογές 2019 με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών έχει εκλέξει στην Ανατολική Αττική τους εξής βουλευτές: Γεωργία Μαρτίνου, Μάκη Βορίδη, Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Οικονόμου. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα με περίπου 69.000 ψήφους, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Νάσο Αθανασίου. Από εκεί και πέρα, το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να βγάλει βουλευτή, κάτι που κατάφεραν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και MεΡΑ25.

Στις επόμενες εκλογές, εκτός των νυν βουλευτών της Ν.Δ, θα κατέλθουν και οι Στέλιος Πέτσας και -εκτός απροόπτου- Σοφία Ζαχαράκη. Ο πρώτος φαίνεται πως περνάει φάση ψυχρότητας με το Μέγαρο Μαξίμου (έτσι λένε οι κακές γλώσσες αλλά και κάποια δημοσιεύματα στον κεντροδεξιό Τύπο, επισημαίνεται, μάλιστα, πως οι τελευταίες προειδοποιήσεις Μητσοτάκη για κάποιους που νοιάζονται περισσότερο για την εκλογή τους και όχι για τα υπουργικά τους καθήκοντα αφορούσε τον ίδιο και τον Άδωνη Γεωργιάδη), η δεύτερη θα υποστηριχθεί δεόντως από τον κομματικό μηχανισμό.

Ο Βασίλης Οικονόμου, μετά την προκλητική αναφορά του σε “τσαμπατζήδες” βρίσκεται σε πολιτική αποδρομή, όμως διατηρεί ισχυρά ερείσματα σε τοπικούς παράγοντες και στην Εκκλησία και δεν πρέπει να θεωρείται χαμένος, παρότι είναι ο περισσότερο ευάλωτος. Δεν είναι τυχαίο πως ο Στέλιος Πέτσας ήταν εξ αυτών που έσπευσαν να αφήσουν αιχμές εναντίον του, παρά την κυβερνητική στήριξη.

Πολλοί βασίστηκαν στο ότι η Γεωργία Μαρτίνου δεν θα κατέλθει υποψήφια, ωστόσο, όπως μαθαίνει το backstage, ο εφοπλιστής πατέρας της (Θανάσης Μαρτίνος) λέει σε συνομιλητές του πως θα είναι εκ νέου υποψήφια. Όπως και ο “καραμανλικός” Γιώργος Βλάχος που δεν φαίνεται διατεθιμένος να αποχωρήσεις.

Τούτων δοθέντων, ο Στέλιος Πέτσας δεν θεωρεί εαυτόν καθόλου “σίγουρο”. Και καλώς πράττει, παρά το γεγονός πως πληθαίνει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Άλλωστε ως πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και για άλλους γνωστούς λόγους έχει εδραιώσει καλές σχέσεις με τα μίντια. Αρκετοί, όμως, τον κατηγορούν πως υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του. Όμως παραμένει ένας σημαντικός παίκτης, αν και, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ο Μάκης Βορίδης θα είναι αυτός που θα δώσει “γραμμή” στην περιφέρεια…

Σεραφείμ Κοτρώτσος