Σπυρόπουλος στο libre:Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή, πιστεύουμε στις προγραμματικές συνεργασίες, δεν μπαίνουμε στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”

 Σπυρόπουλος στο libre:Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή, πιστεύουμε στις προγραμματικές  συνεργασίες, δεν μπαίνουμε στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”

«Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή στις προσεχείς εκλογές, ώστε να αλλάξει η χώρα σελίδα και να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σε όλα τα πεδία», τονίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος στη συνέντευξη του στο libre.

Υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν θα αποτελέσει τον διασώστη των δύο κομμάτων που ήδη έχουν αποτύχει πρόσφατα στη διαχείριση των κρίσεων της χώρας μας». Τέλος μιλά για την ακρίβεια που θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα αλλά και τις παρακολουθήσεις, κάνοντας λόγο για «ένα ζήτημα πάνω από πρόσωπα, πάνω από κόμματα».

Συνέντευξη

Κύριε Σπυρόπουλε, το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές; Η αναμενόμενη πόλωση, πόσο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους που όπως αναμένεται θα κληθούν να ψηφίσουν «Μητσοτάκη ή Τσίπρα;»

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές εδώ και ένα χρόνο, με τη διαδικασία της αυτοοργάνωσης, με την ανασυγκρότηση των οργάνων μας, τη διαμόρφωση του προγράμματός και τη συστηματική αλληλεπίδραση με τους πολίτες. Εμείς δεν μπαίνουμε στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

  • Δοκιμάστηκαν και οι δύο ως πρωθυπουργοί και απέτυχαν. Αυτή τη στιγμή φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ότι το μόνο κόμμα που εμφανίζει σημαντική άνοδο είναι το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς διεκδικούμε με σαφείς προγραμματικές θέσεις την ψήφο των πολιτών σε μια άλλη εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, πυρήνας της οποίας είναι η μεσαία τάξη και οι πιο ευάλωτοι Έλληνες.

Είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του κόμματος; Σε ποιο ποσοστό θα φτάσουν οι νέοι υποψήφιοι;

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώνουμε τα ψηφοδέλτια μας. Βρισκόμαστε στη τελική διαδικασία επεξεργασίας τους καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους υποψηφίους, τόσο ηλικιακά όσο και νεοεισερχόμενους στην πολιτική, να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

  • Στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, επαγγελματικές ομάδες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την μάχη.

Στόχος μας είναι να εμφανίσουμε στις εκλογές ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με ανθρώπους υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας που θα έχουν την όρεξη, τη γνώση και το ήθος να υπηρετήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δέχτηκε κριτική γιατί πρόβαλε ιδιαίτερα το θέμα των παρακολουθήσεων. Τελικά πως ιεραρχεί το κόμμα σας τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες. Την ακρίβεια ή τις υποκλοπές; 

Φυσικά και η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες. Εγείρει πολλά μάλιστα ερωτήματα, όταν ο Έλληνας με κατώτατο μισθό 755 ευρώ πληρώνει ένα καλάθι βασικών ειδών με 54 ευρώ, όταν ο Πορτογάλος με 823 ευρώ και ο Γερμανός με 1621 ευρώ κατώτατο μισθό το πληρώνουν 43 και 59 ευρώ αντίστοιχα.

Η Παράταξή μας με μια σειρά παρεμβάσεων έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση τόσο της ενεργειακής κρίσης όσο και των πληθωριστικών πιέσεων που μειώνει συνεχώς την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

  • Το γεγονός, ωστόσο, ότι το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραματικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα ουσιαστικά ζητήματα Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και ιδιαίτερα ως προς την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων κινηθήκαμε αυστηρά θεσμικά.

Ο στόχος μας είναι αφενός να έρθουν στο φως όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής μέσα από τη Δικαιοσύνη, αφετέρου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες περιπτώσεις που θα δημιουργούν σκιές στη Δημοκρατίας μας. Είναι ένα ζήτημα πάνω από πρόσωπα, πάνω από κόμματα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι  «από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, να το πούμε ξεκάθαρα να μην περιμένουν τίποτα». Μήπως πρέπει να μας πείτε ποιος «θα δει πρωθυπουργική καρέκλα» από το κόμμα σας; 

Εμείς ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή στις προσεχείς εκλογές, ώστε να αλλάξει η χώρα σελίδα και να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σε όλα τα πεδία.

  • Παρουσιάζουμε κοστολογημένες προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας, καθώς διαθέτουμε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να το εφαρμόσουμε. Το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν θα αποτελέσει τον διασώστη των δύο κομμάτων που ήδη έχουν αποτύχει πρόσφατα στη διαχείριση των κρίσεων της χώρας μας.

Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή και δεν διαπραγματευόμαστε παρασκηνιακά κυβερνήσεις εξουσίας. Εμείς βάζουμε τους πολίτες στο προσκήνιο. Σκοπός μας είναι να βγούμε από την πρώτη Κυριακή όσο το δυνατόν πιο ισχυροί, για να επιβάλουμε ένα ολοκληρωμένο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα δώσει προοπτική στους ευάλωτους πολίτες αλλά και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Τελικά που θα κριθούν οι πολιτικές συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης; Στα πρόσωπα ή στα προγράμματα των κομμάτων; 

Εμείς πιστεύουμε στις προγραμματικές συμφωνίες και συνεργασίες. Πρόκειται για μια άλλη κουλτούρα διακυβέρνησης που βλέπουμε να εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ευρώπη. Γιατί να μη μπορεί να υπάρξει και στη χώρα μας; 

  • Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύοντας άκρατη αλαζονεία και υποτιμώντας ουσιαστικά τον εκλογικό νόμο, τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία της ΝΔ που την ταυτίζει μάλιστα με τη σταθερότητα της Ελλάδας. Δεν διστάζει δε, να λέει ευθέως ότι θα “κάψει” τις πρώτες εκλογές και θα σύρει τη χώρα σε δεύτερες ακόμα και σε τρίτες κάλπες. Αυτό είναι σταθερότητα και σεβασμός στη βούληση του λαού;

Εμείς δεν θα αγκαλιαστούμε σε πλατείες χωρίς προγραμματική συμφωνία και ιδεολογικό υπόβαθρο, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν θα υπάρξουμε το συμπλήρωμα, όπως θέλουν στη Νέα Δημοκρατία. Θα διαψευστούν όσοι φαντάζονται τέτοια σενάρια, διότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές.

Σχετικά Άρθρα