Δεύτερο “χτύπημα” στην Τουρκία: Μετά το Bella Ciao στους μιναρέδες, το Yuh Yuh (vid)

 Δεύτερο “χτύπημα” στην Τουρκία: Μετά το Bella Ciao στους μιναρέδες, το Yuh Yuh (vid)

Δεύτερο χτύπημα ακολούθησε στο σύστημα για κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη, με τους χάκερ να επιλέγουν μετά το “Bella Ciao” να ακουστεί το “Yuh Yuh” της γνωστής Σέλντα Μπαγτζάν, που τραγουδά στίχους του Aşık Mahzuni Şerif, ποιητή και τραγουδοποιού που είχε φυλακιστεί πολλές φορές, ενώ το 2002 που πέθανε η υπόθεσή του εκκρεμούσε ακόμη στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας.

Η ίδια η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για πρόκληση: “Ανακοίνωση προς το κοινό. Είπαν ότι το τραγούδι μου ακούστηκε από τους μιναρέδες των τζαμιών στη Σμύρνη. Μία απολύτως προκλητική πράξη. Προσπαθούν να παρασύρουν κάπου τη χώρα, πιστεύω στη βία!” έγραψε.

720340 fb5103a984 91505c29c6a121cd

Μετά το δεύτερο περιστατικό οι μουφτήδες της Σμύρνης είπαν ότι σίγησαν το κεντρικό σύστημα προσωρινά ώσπου να διαλευκανθούν τα δύο περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα αφού άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι “Bella Ciao”.