Σενάρια πρόωρης κάλπης στο Μαξίμου- Τι αποκαλύπτουν “Νέα” και “Παραπολιτικά”

 Σενάρια πρόωρης κάλπης στο Μαξίμου- Τι αποκαλύπτουν “Νέα” και “Παραπολιτικά”

Γιατί ο Μητσοτάκης εξετάζει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό που θα ακυρώσει την απλή αναλογική.

Φουντώνουν για άλλη μια φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο έχουν αναλυτικό ρεπορτάζ και παρασκήνιο. Το γεγονός, δε, πως δύο εφημερίδες -συμφερόντων του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και του Mega Βαγγέλη Μαρινάκη- περιγράφουν, σήμερα, τις σκέψεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Τα “Νέα” επαναφέρουν τις πληροφορίες για σκέψεις του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τους επόμενους μήνες προκειμένου να ακυρώσει την “ενδιάμεση” εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, κι έτσι να μηδενίσει το πολιτικό κοντέρ και να εξασφαλίσει ανανέωση της κυβερνητικής τετραετίας.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν πως η πρώτη αναμέτρηση με απλή αναλογική δεν μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης -ιδιαίτερα με την όξυνση που εκ των πραγμάτων δημιουργεί η εξέλιξη σχετικά με τη Novartis-, κι έτσι υπό τον φόβο ακυβερνησίας η Ν.Δ θα εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία στην δεύτερη αναμέτρηση που θα διεξαχθεί με το νέο εκλογικό νόμο και με κλιμακωτό μπόνους.

Το στίγμα των εκλογών, κατά την εφημερίδα, θα δώσει ο επικείμενος ανασχηματισμός, μάλλον μέχρι το Πάσχα, που θα σημάνει και την έναρξη της “τελικής ευθείας” προς τις πρόωρες κάλπες που τοποθετούνται χρονικά μάλλον στο φθινόπωρο.

Με το σενάριο αυτό, όπως περιγράφουν και τα “Παραπολιτικά”, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα σε δύο νέες εκλογικές ήττες (μετά τις τρεις του Μαϊου και Ιουλίου του 2019, όπως λένε συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη), κι έτσι να προκαλέσουν μείζον θέμα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και υπό την πίεση των “53” να οδηγήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική αποστρατεία.

Τα Νέα
Παραπολιτικά

Σχετικά Άρθρα