Ο Παναθηναϊκός έκανε το “μπαμ” με τον Μπαντιό της Βαλένθια
✨Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά τη νέα εποχή με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ολοκληρώνοντας ήδη την πρώτη μεταγραφή του Μουσταφά Φαλ.
✨Επόμενη κίνηση είναι ο Μπρανκού Μπαντιό, που συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο και αναμένεται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.
✨Ο 27χρονος Σενεγαλέζος γκαρντ έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Βαλένθια, ενώ ο Ομπράντοβιτς τον θεωρεί σημαντικό για το νέο ρόστερ.
✨Η συμφωνία περιλαμβάνει τριετές συμβόλαιο περίπου 5 εκατ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό να προετοιμάζεται να πληρώσει ρήτρα 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακοίνωση.
Ο Παναθηναϊκός έχει μπει με το πόδι στο γκάζι στη νέα εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και επιχειρεί να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τη στελέχωση του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν ολοκληρώσει την πρώτη μεταγραφή, με την απόκτηση του Μουσταφά Φαλ που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και πλέον είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και στη δεύτερη κίνησή τους.
Ο λόγος φυσικά για τον Μπρανκού Μπαντιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε οριστικά για τριετές συμβόλαιο και αναμένεται στην Αθήνα, προκειμένου να τελειώσει και τυπικά τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.
Ο 27χρονος Σενεγαλέζος combo γκαρντ έκανε μια εξαιρετική σεζόν με τη Βαλένθια, όντας από τους βασικούς πυλώνες της στην πορεία μέχρι το Final Four του Telekom Center Athens, αλλά και την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.
Είναι ένας two-way περιφερειακός παίκτης, πολύ καλός στην προσωπική άμυνα, έχει μέγεθος, μεγάλο άνοιγμα χεριών και στηρίζεται στην ενέργεια και την εκρηκτικότητά του. Φυσικά, έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, ειδικά στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τον θεωρεί ιδιαίτερα χρήσιμο για το ρόστερ που θέλει να «χτίσει».
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπαντιό μέτρησε 11.2 πόντους, 2.6 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 0.6 κλεψίματα ανά παιχνίδι σε 20:29 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στα 40 ματς που αγωνίστηκε.
Ο Σενεγαλέζος γκαρντ και ο Παναθηναϊκός έχουν συμφωνήσει σε συμβόλαιο τριών ετών για περίπου 5 εκατ. ευρώ συνολικά και το μόνο που απομένει είναι να καταβάλουν οι «πράσινοι» το 1,5 εκατομμύριο ευρώ της ρήτρας του για να ανακοινωθεί η μεταγραφή.
Ήδη βρίσκονται στην ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων και μέσα στο επόμενο τριήμερο θα ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα.