Νετανιάχου: Θα παραμείνουμε στον νότιο Λίβανο όσο χρειαστεί
✨Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις και η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετικότητα.
✨Τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο για την προστασία των βόρειων κοινοτήτων, σύμφωνα με τον Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Κατς.
✨Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στο νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας 18 άτομα, ενώ το IRGC προειδοποιεί για μεγαλύτερη ιστορική ήττα σε περίπτωση εχθρικής κίνησης.
✨Οι προγραμματισμένες τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν δεν θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσαν ο Λευκός Οίκος και η Ελβετία.
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών του ή της επικράτειάς του και η Χεζμπολάχ θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε τέτοια επιθετικότητα» διεμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Οι IDF θα ενεργήσουν αποφασιστικά για να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε απειλή για τις δυνάμεις μας και την επικράτειά μας» σημείωσε.
«Όπως δήλωσα κατηγορηματικά, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής ημέρας, το Ισραήλ θα παραμείνει στη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την προστασία των κοινοτήτων του βόρειου Ισραήλ» επέμεινε, αψηφώντας τον Αμερικανό πρόεδρο.
Από πλευράς του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, επίσης διεμήνυσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στη «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο, που εκτείνεται από «την ακτογραμμή μέχρι τα ύψη του Μποφόρ».
Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στο νότιο Λίβανο από χθες το βράδυ, σκοτώνοντας συνολικά 18 άτομα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου.
Σε μήνυμά του προς τον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) διαμηνύει ότι «το ιρανικό έθνος και οι πολεμιστές του στέκονται σταθεροί σαν βουνό πίσω από τους αξιωματούχους τους», προειδοποιώντας παράλληλα ότι «οποιαδήποτε ύπουλη κίνηση του εχθρού θα οδηγήσει σε μια πολύ μεγαλύτερη ιστορική ήττα».
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο πρώτος γύρος τεχνικών συνομιλιών με το Ιράν βάσει του μνημονίου κατανόησης που υπεγράφη αυτή την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, όπως είχε αρχικά δηλώσει η Ουάσινγκτον. Το πρωί η Ελβετία επίσης επιβεβαίωσε πως οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Μπούργκενστοκ, δεν θα πραγματοποιηθούν.