Πάπας Λέων: Σφοδρή κριτική για πολέμους και εξουσία – Αιχμές κατά Τραμπ

 Πάπας Λέων: Σφοδρή κριτική για πολέμους και εξουσία – Αιχμές κατά Τραμπ

Νέα αιχμηρή παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πάπας Λέων ΙΔ’, εξαπολύοντας «πυρά» κατά πολιτικών επιλογών και πρακτικών εξουσίας, με έμμεσες αναφορές στον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Κατά τη διάρκεια ιστορικής επίσκεψής του στο Καμερούν, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στη χειραγώγηση της θρησκείας για πολιτικά και στρατιωτικά οφέλη, τονίζοντας πως «ό,τι είναι ιερό σύρεται στο σκοτάδι και τη βρωμιά».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι πόλεμοι και οι καταστροφές προκαλούνται εύκολα, όμως η αποκατάσταση απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο, επισημαίνοντας πως «χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να καταστρέψει κανείς, αλλά μια ζωή δεν αρκεί για να ανοικοδομήσει».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική για τη διάθεση τεράστιων πόρων σε πολεμικές ενέργειες, σημειώνοντας ότι δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για καταστροφή, ενώ δεν επενδύονται αντίστοιχα ποσά σε υγεία, εκπαίδευση και αποκατάσταση.

Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ έκλεισε την τοποθέτησή του με ιδιαίτερα σκληρή φράση, τονίζοντας πως «ο κόσμος ρημάζεται από μια χούφτα τυράννων», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Σχετικά Άρθρα