30αρια και αστάθεια – Πότε επιστρέφουν βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις – Η πρόγνωση Μαρουσάκη (vid)

 30αρια και αστάθεια – Πότε επιστρέφουν βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις – Η πρόγνωση Μαρουσάκη (vid)

Μίνι καλοκαίρι θα θυμίζουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο αλλά δεν θα λείψουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πεδίο των υψηλών πιέσεων από την κεντρική Μεσόγειο πλησιάζει και επηρεάζει και τη χώρα μας, ανεβάζοντας τον υδράργυρο χωρίς όμως να λείπουν και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο επιμένουν και θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ.

«Η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο προχωρώντας προς τις απογευματινές ώρες και λόγω της θερμικής αστάθειας θα σημειωθούν μπόρες και κατά τόπους καταιγίδες μικρής διάρκειας κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλά και προς τα βορεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας», ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

«Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο φτάνοντας το μεσημέρι τους 27 με 28 βαθμούς στο κέντρο της πόλης».

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και ορισμενες νεφώσεις το απόγευμα και με τον υδράργυρο να φλερτάρει ακόμα και με τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από αύριο Παρασκευή, βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας με αποτέλεσμα να έχουμε ορισμένες συννεφιές κυρίως σε Κρήτη και Δωδεκάνησα που θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες.

Περισσότερη αστάθεια αναμένεται το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας, με τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες χωρίς να αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, στη Κεντρική Μακεδονία, την Αττικοβοιωτία αλλά και την Πελοπόννησο, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παναγιώτης Δρίβας