Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία Φύσσα (vid)
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη για τα δεκατρια χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” Παρασκευη 18 Σεπτεμβρίου 2026(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μαζί με άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας, απ’ όπου συγκρότησαν πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν όσοι συμμετείχαν στην πορεία, με τα πανό τους να γράφουν συνθήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Την κινητοποίηση επιτηρούσαν από απόσταση αστυνομικές δυνάμεις.






Λόγω της κινητοποίησης ήταν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στο τμήμα μεταξύ «Βενιζέλου» και «Πανεπιστήμιο».