13 χρόνια από την δολοφονία Φύσσα- Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική διαδήλωση (εικόνες)
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι για τα δεκατρια χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”,Παρασκευη 18 Σεπτεμβρίου 2026.(ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)
✨Συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, με συγκεντρώσεις να τιμούν τη μνήμη του στο Κερατσίνι.
✨Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σήμερα σε Νίκαια και Κερατσίνι, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης από τις 14:00 έως τις 23:00.
✨Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες γίνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, και άλλες, με συμμετοχή συλλογικοτήτων και εργατικών σωματείων.
✨Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις κλειστές οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, και το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε» ηχεί δυνατά στο Κερατσίνι.
Στην καθιερωμένη μαύρη επέτειο και φέτος πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Μετά τις 17:00 στο σημείο της δολοφονίας του, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, εκατοντάδες είναι αυτοί που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα για να τιμήσουν την μνήμη του, μετά τα καλέσματα που έχουν κάνει αντιφασιστικές οργανώσεις, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, συνελεύσεις, εργατικά σωματεία κ.α
Στη συγκέντρωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:30, δίνουν το παρών χιλιάδες κόσμου. Στο σημείο βρίσκονται μεταξύ άλλων η μητέρα του Killah P, Μάγδα Φύσσα και ο Γιάννης Μάγγος, συλλογικότητες, οργανώσεις και σωματεία. Η οδός Παύλου Φύσσα έχει κλείσει και από τις δύο κατευθύνσεις.
Λίγο μετά τις 18:30 και μετά το τέλος των ομιλιών η πορεία ξεκίνησε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και τη Μάγδα Φύσσα να προπορεύεται.
“Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”, “Ούτε στο Κερατσίνι ούτε πουθενά, τσακίστες τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχουν γίνει μέχρι στιγμή 11 προληπτικές προσαγωγές.















Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Νίκαια και Κερατσίνι
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα θα ισχύσουν σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 14:00, σε Νίκαια και Κερατσίνι. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, στις εξής οδούς:
- Λεωφόρο Σαλαμίνος, από τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Ακροπόλεως.
- Λεωφόρο Π. Ράλλη, μεταξύ των οδών Ακροπόλεως και Τζαβέλλα.
- Οδό Π. Φύσσα, από τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη έως τη λεωφόρο Σαλαμίνος.
- Οδό Τζαβέλλα, μεταξύ της λεωφόρου Π. Ράλλη και της οδού Ηλιουπόλεως.
- Οδό Ηλιουπόλεως, μεταξύ των οδών Τζαβέλλα και Γερβασίου Γρεβενών.
- Οδό Καρακουλουξή, μεταξύ των οδών Τζαβέλλα και Γερβασίου Γρεβενών.
Παράλληλα, από τις 14:00 έως τις 23:00 δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους.
Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία στα συγκεκριμένα σημεία κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 18.00, με σημείο συγκέντρωησης την Καμάρα.
Στην Πάτρα το ραντεβού της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας είναι στις 18.30 στη πλατεία Βασ. Γεωργίου ενώ στον Βόλο στις 19.00 στη πλατεία Ελευθερίας.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμη σε:
- Αγρίνιο: Στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου.
- Αλεξανδρούπολη: Στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
- Άρτα: Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.
- Γιάννενα: Το μεσημέρι κινητοποίηση στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις 7 μ.μ. στον πλάτανο στην Αβέρωφ.
- Ζάκυνθος: Στις 7 μ.μ. στην πρώην Νομαρχία.
- Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
- Κέρκυρα: Στις 7 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.
- Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας).
- Λευκάδα: Στις 8 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Μηνά.
- Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς
- Πρέβεζα: Στις 7 μ.μ., στη Θεοφάνειο
- Χανιά: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
- Ακόμα, σωματεία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις προγραμματίζουν διάφορες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.