Marfin: Αμφισβητούν το ανώνυμο email οι δύο 42χρονοι συλληφθέντες και αρνούνται τις κατηγορίες
Ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (14/07/2026) οι δύο 42χρονοι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στη Marfin, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ολοκλήρωσε ήδη την απολογία του, ενώ ο δεύτερος συνέχιζε να καταθέτει τις εξηγήσεις του στις δικαστικές αρχές. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, ωστόσο αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.
Η υπερασπιστική τους γραμμή επικεντρώνεται στην αμφισβήτηση του αποδεικτικού υλικού, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία στηρίζεται κυρίως σε ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία της έρευνας.
Παράλληλα, οι συνήγοροί τους επισημαίνουν ότι οι εκθέσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν ταυτοποιούν με βεβαιότητα τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό της επίθεσης. Για τον λόγο αυτό, θεωρούν ότι το συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό δεν επαρκεί για την ασφαλή σύνδεση των κατηγορουμένων με την υπόθεση.
Επιπλέον, η υπεράσπιση χαρακτηρίζει το ανώνυμο email ως πληροφορία αμφίβολης αξιοπιστίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να εξακριβωθούν ούτε η προέλευση ούτε η εγκυρότητά του.