Άγιος Δημήτριος: Το κρητικό μαχαίρι του εγκλήματος-“Το έπλυνα και το έκρυψα στον θερμοσίφωνα”
✨Φωτογραφία του μαχαιριού που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο ήρθε στο φως, ενώ το όπλο βρέθηκε στην ταράτσα του δράστη.
✨Ο 20χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη, περιγράφοντας πώς έκρυψε το μαχαίρι μετά το έγκλημα και ζήτησε συγγνώμη από τις Αρχές.
✨Τρεις νεαροί, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία, αφέθηκαν ελεύθεροι με αναβολή στη δίκη τους, ενώ η υπεράσπισή τους τόνισε τη συνεργασία τους με την αστυνομία.
✨Το φονικό προέκυψε από διαφορές μεταξύ του δράστη και του θύματος, που σχετίζονταν με κοινή πρώην σύντροφο, με έντονη λογομαχία πριν το μαχαίρωμα.
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε φωτογραφία από το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε φονικό περιστατικό με θύμα έναν 27χρονο στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο.
Το φερόμενο ως φονικό όπλο εντοπίστηκε στην ταράτσα της οικίας του δράστη, ύστερα από υπόδειξή του στις αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.
Ο 20χρονος δολοφόνος, στην κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών, απέδωσε το έγκλημα που συγκλόνισε τον Άγιο Δημήτριο, στην «κακιά στιγμή».
«Επειδή θέλω να συνεργαστώ με τις αρχές, θα σας πω που άφησα το μαχαίρι που χρησιμοποίησα. Συγκεκριμένα αφού έγινε το κακό, ανέβηκα με το ασανσέρ στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας που μένω. Από κει συνέχισα, ανεβαίνοντας την σκάλα κι έφτασα στο επίπεδο που υπάρχει. Αφού ανέβηκα σε αυτό, πέρασα στο σημείο, όπου παλιά υπήρχε πόρτα και βγήκα έξω που είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Πήγα σε εκείνον που είναι τέρμα δεξιά έσκυψα και έβαλα το μαχαίρι πίσω από κάτι καλύμματα που υπάρχουν εκεί. Τέλος θέλω να σας πω ότι πριν κρύψω το μαχαίρι, το είχα σκουπίσει και μετά του έριξα λίγο νερό», είπε στις αρχές.

Ο 20χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο, λαμβάνοντας προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη (28/4, 10:00) το πρωί. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Ο δικηγόρος του, Ευάγγελος Μπιταξής, ανέφερε στο MEGA ότι ο κατηγορούμενος «παραδόθηκε αυτοβούλως» και πως «έχει συνδράμει τις Αρχές όσο είναι δυνατόν». Όπως σημείωσε: «Είναι σε σοκ. Είναι 19 στα 20. Έχει υποστεί τεράστιο σοκ. Δεν επιθυμούσε να αφαιρέσει τη ζωή του άτυχου Θ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε απολογηθεί, υπάρχουν απαντήσεις θα όλα, όλα θα απαντηθούν».
Αναβολή στη δίκη των τριών νεαρών
Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι τη δίκη οι δύο 20χρονες και ο 18χρονος που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Δικαστήριο μετά από αναβολή για τη Δευτέρα.
Η υπεράσπισή τους υποστήριξε ότι εμφανίστηκαν από μόνοι τους στις Αρχές για να καταγγείλουν όσα γνώριζαν. Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι μητέρες τους, με τη μητέρα της 20χρονης να λέει συγκινημένη: «ήταν η πρώτη της αγάπη το γνώριζα, αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα έρθουν έτσι τα πράγματα. Σπουδάζει και εργάζεται».
Ο δικηγόρος τους, Νίκος Ιωάννου, ανέφερε: «η αποκάλυψη της αξιόποινης πράξης έλαβε χώρα από τις δύο εντολείς μου που έσπευσαν στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλαν την αξιόποινη πράξη ενώ οι έρευνες ήταν πλήρως αποπροσανατολισμένες προς την κατεύθυνση του εργασιακού περιβάλλοντος του τραγικού αυτού πατρός. Η αλήθεια θα λάμψει. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δόλος τη στιγμή που εσύ ο ίδιος υπερνικάς τους φόβους σου και καταγγέλλεις. Οι κοπέλες είναι σε άθλια κατάσταση, σε σοκ».
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 27χρονος φέρεται να είχε σχέση με μία από τις 20χρονες, η οποία στη συνέχεια σύναψε σχέση με τον 20χρονο κατηγορούμενο. Παρά τον χωρισμό τους, ο 27χρονος φέρεται να διατηρούσε επικοινωνία μαζί της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 20χρονος ζήτησε συνάντηση με τον 27χρονο για να λύσουν τις διαφορές τους. Η συνάντηση κατέληξε σε έντονη λογομαχία, κατά την οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Μετά το περιστατικό, ο ίδιος και ο 18χρονος αποχώρησαν από το σημείο, επέστρεψαν στην οικία τους, άλλαξαν ρούχα και στη συνέχεια συνάντησαν τις δύο κοπέλες. Αργότερα, και οι τέσσερις κατέληξαν σε ξενοδοχείο στην Ηλιούπολη.
Αρχικά ο 20χρονος δεν είχε παραδεχθεί την πράξη, όμως στη συνέχεια ομολόγησε και υπέδειξε στις Αρχές το σημείο όπου είχε κρύψει το μαχαίρι, ζητώντας συγγνώμη. Η σύντροφος του δράστη και πρώην σύντροφος του θύματος είχε ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία και κατέθεσε όσα γνώριζε, ενώ ο 18χρονος παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ.
Σημειώνεται ότι ο 20χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για οπλοκατοχή, καθώς είχε εντοπιστεί με μαχαίρι τύπου πεταλούδα.