Νικολακόπουλος:Υπό εξέταση η χρήση σπρέι πιπεριού από γυναίκες που βρίσκονται σε άμυνα

 Νικολακόπουλος:Υπό εξέταση η χρήση σπρέι πιπεριού από γυναίκες που βρίσκονται σε άμυνα

Υπό εξέταση βρίσκεται σύμφωνα με την κυβέρνηση η χρήση σπρέι πιπεριού από τις γυναίκες που βρίσκονται σε άμυνα. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος στη Βουλή χαρακτήρισε χρήσιμη και ενδιαφέρουσα την πρόταση που κατέθεσε ο Στράτος Σιμόπουλος.

«Το υπουργείο θα την εξετάσει», ανέφερε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο, πως «εγείρονται κάποια ζητήματα» που θα απασχολήσουν το υπουργείο, όπως αν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας το να χορηγηθεί σε ένα μόνον φύλο να το χρησιμοποιεί ως μέσο άμυνας και τις θα γίνει με άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά ενδεχόμενες συνέπειες από την προσθήκη ενός ακόμα όπλου που δεν θα απαιτείται άδεια όπως γίνεται με αεροβόλο, τα μαχαίρια οικιακής χρήσης και αλιείας», είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης παρέθεσε στοιχεία για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Όπως είπε, το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν υπάρξει 7.494 περιστατικά και 4.409 συλλήψεις, σημειώνοντας αύξηση 64,5% σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικά Άρθρα