Μήνυμα Τσίπρα για “διάλογο των δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο προοδευτικές πολιτικές λύσεις”

 Μήνυμα Τσίπρα για “διάλογο των δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο προοδευτικές πολιτικές λύσεις”

Ο Αλέξης Τσίπρας σε σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το συνοδευτικό κείμενο για την διάσκεψη που διοργανώνει το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη, στις 17 και 18 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών. Πέραν των συμμετοχών σε υψηλό επίπεδο και όσων θα συζητηθούν (δείτε το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, εδώ), υπάρχει και αναφορά- μήνυμα στην ανάγκη για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται ενόψει της διαμόρφωσης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, νέων πολιτικών συσχετισμών μετά τις ευρωεκλογές και με ογκούμενη την ανησυχία διεθνώς για την άνοδο της ακροδεξιάς. Αλλά και επειδή είναι σαφές πως και καθ΄ημάς το εκλογικό αποτέλεσμα θα αναδείξει πιθανότατα την ανάγκη συγκρότησης μετώπου απέναντι στην κυριαρχία της Ν.Δ.

Η παρέμβαση Τσίπρα γίνεται επίσης και στη “σκιά” της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κινηθεί αυτόνομα μετά τις ευρωεκλογές και δεν θα συμμετάσχει σε πολιτικές διεργασίες και συμφωνίες κορυφής στην κεντροαριστερά, αποκλείοντας, μάλιστα, από τους συνομιλητές του το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, τη Νέα Αριστερά και άλλα κόμματα. Ο πρώην πρωθυπουργός προαναγγέλλει, μάλιστα, και σειρά νέων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα αφορούν το εσωτερικό πολιτικό πεδίο σχετικά με το κοινωνικό κράτος, το Κράτος Δικαίου και τον ρόλο των προοδευτικών δυνάμεων.

Αναφέρεται σχετικά στο κείμενο που διένειμε το Ινστιτούτο Τσίπρα:

“Η Διεθνής Διάσκεψη θα αποτελέσει την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιήσει την επόμενη περίοδο το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα με σκοπό την έναρξη ενός ευρύτερου δημόσιου διαλόγου για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, είναι η επεξεργασία και ανάδειξη προοδευτικών πολιτικών και λύσεων, καθως και η συμβολή στο διάλογο ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων
για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος ειρήνης, δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.”

Σχετικά Άρθρα