Ρεπορτάζ libre/Τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία Παίδων:Θετική έκβαση και στο “Αγία Σοφία” μετά το “Αγλαΐα Κυριακού”

 Ρεπορτάζ libre/Τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία Παίδων:Θετική έκβαση και στο “Αγία Σοφία” μετά το “Αγλαΐα Κυριακού”

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, το απόγευμα, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού», με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου να μην προβεί σε αναστολή των παιδιατρικών χειρουργείων από την 27η Μαΐου 2024. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Διοίκησης ανέφερε τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου»και αφού έλαβε υπόψιν τουτην κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες, Ομόφωνα Αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.  

Σε συμφωνία με τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας ήρθαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να μην ανασταλλούν τα τακτικά χειρουργεία από 1ης Ιουνίου, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του παιδιατρικού νοσοκομείου στις 16/05/2024.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάσημα οι εργαζόμενοι και στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία («Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία») καταγγέλλουν ότι «δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης, εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».

Στο libre, ήδη από την Τρίτη, είχε διατυπώσει τις εκτιμήσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τις εντατικές προσπάθειες που γίνονται για να διοριστούν αναισθησιολόγοι και στα 2 Παιδιατρικά Νοσοκομεία και για πως το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αποφάσεις για αναστολή των χειρουργείων ίσως ανακληθούν, υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, πηγές του libre που πρόσκεινται στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», υποστηρίζαν ότι δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση για λουκέτο στα χειρουργεία από την 1η Ιουνίου, αναφέροντας πως γίνονταν προσπάθειες από τον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, που ήταν σε εξέλιξη, και εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι για το θέμα θα υπάρξει λύση έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Σχετικά Άρθρα