Ερμού: Το χρονικό της επίθεσης σε νεαρή κοπέλα -Σοκάρουν αυτόπτες μάρτυρες (vid)

 Ερμού: Το χρονικό της επίθεσης σε νεαρή κοπέλα -Σοκάρουν αυτόπτες μάρτυρες (vid)

Επίθεση δέχθηκε νεαρή γυναίκα (19χρονη) στην οδό Ερμού και Βουλής, από 24χρονο άνδρα. Ειδικότερα, στις 15:35, ο άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα απρόκλητα με γροθιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ΔΙ.ΑΣ διερχόμενη από την συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής, εντόπισε την γυναίκα χωρίς αισθήσεις πεσμένη στον δρόμο.

Τότε φιλικό πρόσωπο της κοπέλας, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι στις 15:35 άγνωστος αλλοδαπός άνδρας, με πράσινη μπλούζα, πιθανόν τοξικομανής τους προσέγγισε και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο την νεαρή, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να πέσει στο δρόμο. Ο δράστης διέφυγε προς το Μοναστηράκι.

Ο δράστης της επίθεσης

Στο σημείο, προσήλθε σταθμός ΕΚΑΒ, για τις πρώτες βοήθειες.

Στις 15:40, στη συμβολή των οδών Ερμού και Σκοπά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα που προσομοίαζε με τα δοθέντα χαρακτηριστικά και τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.

Στη συνεχεία, ενημερώθηκαν οι γονείς της κοπέλας, οι οποίοι την παρέλαβαν και μετέβησαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη κοπέλα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κοπέλα λιποθύμησε μετά το περιστατικό, την τραβήξαμε στην άκρη με τον σύντροφό της και της δώσαμε νερό. Δεν ασχοληθήκαμε με τον δράστη, ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβαν».

Αυτός το είχε ξανακάνει πριν από 4 – 5 μήνες, είχε χτυπήσει ξανά ένα άτομο, τον έπιασαν και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα».

Μεταξύ των αυτόπτων μαρτύρων ήταν και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος επεσήμανε πως «για 2-3 λεπτά η κοπέλα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη», ενδεικτικό του σοκ μετά την επίθεση που δέχθηκε, ενώ προσέθεσε πως «με αναστάτωσε ως πατέρα αυτό το περιστατικό».

«Μιλάμε για μία νεαρή κοπέλα, στην ηλικία της κόρης μου αλλά και μικρότερα παιδιά κατακλύζουν την Ερμού. Το κορίτσι αιφνιδιάσθηκε, ήταν με τον φίλο της, χτυπήθηκε από τον συγκεκριμένο άνδρα και δεν μπόρεσε κανένας να αντιδράσει. Δεν θέλω να πω στα παιδιά να μην κυκλοφορούν, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι», σημείωσε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα