Ενδοοικογειακή βία: 333 καταγγελίες, 192 συλλήψεις από τη Μ. Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα

 Ενδοοικογειακή βία: 333 καταγγελίες, 192  συλλήψεις από τη Μ. Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνουν νέα έξαρση ενδοοικογενειακής βίας μέσα στις ημέρες των εορτών. Οι θλιβεροί αριθμοί, οι οποίοι παρουσίαζαν ραγδαία αύξηση εκτοξεύονται σε πρωτοφανή ύψη, με την Αστυνομία να διαχειρίζεται καθημερινά εκατοντάδες καταγγελίες για επικίνδυνα και βίαια περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, η Αστυνομία διαχειρίστηκε σε ολόκληρη τη χώρα 488 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, προχωρώντας σε 278 συλλήψεις. Το ίδιο διάστημα, οι καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης ξεπέρασαν τις 750. Κατά μέσο όρο, τα περιστατικά κάθε ημέρα άγγιζαν τα 70.

Σε 66 περιπτώσεις, οι Αρχές, αφού ενημέρωσαν τα θύματα, προχώρησαν στην εγκατάσταση του Panic Button σε κινητά γυναικών (εφαρμογή για την άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου). Παράλληλα, 14 θύματα ζήτησαν και μεταφέρθηκαν σε δομές προστασίας με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ηταν εκτός ελέγχου. Δηλαδή φώναζε, είχε κοκκινίσει, δεν καταλάβαινε τι έλεγε και τι έκανε. Με βούτηξε από το μπράτσο και πήγε να με πετάξει από τη σκάλα. Τον έχω ηχογραφήσει να μου λέει ότι θα μου βγάλει τα άντερα, ότι θα βάλει μπράβους να με σκοτώσουν, ότι θα μου σκοτώσει ό,τι αγαπάω», περιγράφει, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, 43χρονη γυναίκα που τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, μαζί με τη 18χρονη κόρη της, βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του συζύγου της.

Σχετικά Άρθρα