ΗΠΑ/Οξύνεται η αντιπαράθεση με φόντο τις εκλογές -Τραμπ:”Γκεστάπο ο Μπάιντεν” -Πώς απάντησε ο Λευκός Οίκος

 ΗΠΑ/Οξύνεται η αντιπαράθεση με φόντο τις εκλογές -Τραμπ:”Γκεστάπο ο Μπάιντεν” -Πώς απάντησε ο Λευκός Οίκος

Όλο και περισσότερο οξύνεται η κατάσταση στις ΗΠΑ, με φόντο τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Μπάιντεν ως Γκεστάπο (η ασφάλεια του ναζιστικού καθεστώτος), κατηγορώντας τον για εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης. Την τοποθέτηση αυτή καταδίκασε άμεσα ο Λευκός Οίκος.

«Αντί να απηχεί την αποκρουστική ρητορική φασιστών, να γευματίζει με νεοναζί και να τροφοδοτεί χρεοκοπημένες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε γενναίους αστυνομικούς, ο πρόεδρος Μπάιντεν συσπειρώνει τον αμερικανικό λαό γύρο από τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας και το κράτος του δικαίου», σχολίασε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η ομάδα του κ. Μπάιντεν είχε προηγουμένως κατακεραυνώσει με ανακοίνωσή της τη δήλωση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων: «η εκστρατεία του Τραμπ περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον ίδιο, την οργή του, την εκδίκησή του και τα ψέματα του».

Απευθυνόμενος σε κοινό στελεχών και χορηγών του του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία κατηγόρησε το Σάββατο τους Δημοκρατικούς πως έχουν δημιουργήσει «κυβέρνηση Γκεστάπο», επιτιθέμενος, επίσης, κατά των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι χειρίζονται ποινικές διώξεις σε βάρος του, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για παράδειγμα την εφημερίδα New York Times.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας 90 λεπτών στην ιδιοκτησία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά), ηχογράφηση της οποίας δόθηκε σε αμερικανικά ΜΜΕ από δωρητή στην εκστρατεία του.

Αντιμέτωπος με τέσσερις χωριστές ποινικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης απάτης για την οποία δικάζεται από τη 15η Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τραμπ δεν παύει να καταγγέλλει το «κυνήγι μαγισσών» της κυβέρνησης των Δημοκρατικών εναντίον του, με σκοπό κατ’ αυτόν να εξαλειφθεί από την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στις δικαστικές διώξεις σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά Άρθρα