Στα ύψη οι τιμές σε κρέατα (19 ευρώ) και καύσιμα-Η δήλωση Σκρέκα που προκάλεσε αντιδράσεις

 Στα ύψη οι τιμές σε κρέατα (19 ευρώ) και καύσιμα-Η δήλωση Σκρέκα που προκάλεσε αντιδράσεις

«Φουσκωμένες» τιμές βρίσκουν στην αγορά όσοι καταναλωτές άφησαν τα ψώνια του  Πάσχα τις τελευταίες ημέρες. Οι τιμές φαίνεται να «τσίμπησαν» ακόμα περισσότεροι αντί να πέσουν με τους καταναλωτές που ήλπιζαν να τις βρουν χαμηλότερες να απογοητεύονται και να βάζουν ακόμα πιο βαθιά την τσέπη για λίγα κιλά αρνιού.

Το αρνί από τα 14 ευρώ το κιλό, πήγε ήδη στα 15 ευρώ ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία ξεπέρασε τα 17 ευρώ. Το κατσίκι ξεπέρασε πια και τα 19 ευρώ το κιλό. «Είναι πανάκριβα 38,50 ευρώ πλήρωσα για 2μιση κιλά αρνί» ανέφερε καταναλωτής στο OPEN.

Και ενώ μαίνεται η μάχη του οβελία, μια δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα από τις 30 Απριλίου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα αρνί από ένα αρνί έχει διαφορά. Ένα βαρύ αρνί πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ ένα πιο μικρό. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει» είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί δριμεία κριτική.

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μας ενημέρωσε ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ. Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής».

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Την ίδια ώρα σε μια πανάκριβη διαδικασία εξελίσσεται το ταξίδι στην περιφέρεια για αρκετούς όσους έχουν επιλέξει να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα μακριά από την Αθήνα μιας και η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη – αρκετά ακριβότερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, σε πολλούς νομούς της χώρας παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πρωταθλήτρια η περιοχή των Κυκλάδων με τη μέση τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,91 ευρώ.

Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα στα 2,14 ευρώ το λίτρο και το diesel στα 1,82 ευρώ το λίτρο.

H Ελλάδα πάντως κατέχει την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Δανία και την Ολλανδία.

Σχετικά Άρθρα