Ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας: Θα ληφθούν μέτρα για τα καύσιμα αεροσκαφών

 Ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας: Θα ληφθούν μέτρα για τα καύσιμα αεροσκαφών

Η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω της έλλειψης καυσίμων που προκαλεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, προειδοποίησε από τη Μαδρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν και ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων για να αντιμετωπίσει την έλλειψη καυσίμων στα αεροσκάφη.

«Αν χρειαστεί, μπορεί να αναδιανείμουμε και να μοιραστούμε τα διαθέσιμα καύσιμα αεροσκαφών» είπε. 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι συστήνεται προς τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να μειώσουν τους φόρους στο ηλεκτρικό ρεύμα και να ενισχύσουν τις βιομηχανίες που επηρεάζονται από τις αυξημένες τιμές ενέργειας.

Ο Νταν Γιόργκενσεν πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποθήκευση φυσικού αερίου.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις καυσίμων αεροσκαφών μέσα σε λίγες εβδομάδες, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράν που έχει μπλοκάρει την κύρια διαδρομή εφοδιασμού μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Περίπου το 75% του εφοδιασμού της Ευρώπης σε καύσιμα αεροσκαφών προέρχεται από τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά Άρθρα