Δολοφονία Λυγγερίδη:Ελεύθερος ο 41χρονος “Κορυδαλλιώτης” -Τι κατέθεσε προστατευόμενος μάρτυρας

 Δολοφονία Λυγγερίδη:Ελεύθερος ο 41χρονος “Κορυδαλλιώτης” -Τι κατέθεσε προστατευόμενος μάρτυρας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Σύμφωνα με τον Alpha, ο 41χρονος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο ο λεγόμενος «Κορυδαλλιώτης» αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για την φυσική του παρουσία στα επεισόδια.

Επίσης, ο 41χρονος φέρεται να οργάνωσε και να συμμετείχε σε παλιότερες επιθέσεις εναντίον δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως τον Δεκέμβριο 2021 στο γήπεδο Καραϊσκάκης πριν τον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια μέρα, μαζί με άλλους φέρεται να σχεδίαζε και οργάνωνε τις επόμενες επιθέσεις στο σημείο που έμελλε δύο χρόνια μετά να τραυματιστεί θανάσιμα ο Γιώργος Λυγγερίδης.

«Στα επεισόδια που έγιναν θυμάμαι και τον Μ.Δ να πετάει πέτρες και οι υπόλοιπο ήταν “μικροί” […] Σε αυτόν τον αγώνα συζητούσαν και σχεδίαζαν λίγο πιο πέρα από το κυλικείο της θύρας 7 ο Α.Ι με τον Μ.Δ ή το άτομο που αποκάλεσα ως “Ρουμάνο” ότι την επόμενη ημέρα και με αφορμή την ημέρα κατά της αστυνομίας 13 Δεκεμβρίου που σημαίνει All Cops Are Bastards θα κάνουν επεισόδια κατά των αστυνομικών στο “Μελίνα Μερκούρη” που θα γινόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναικός» αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας “67Ε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο προστατευόμενο μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, σε άλλη επίθεση κατά αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2022 στον αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αζέρικης Καραμπάχ, ο συλληφθείς τραυματίστηκε.

Μαντλίν/Αποκαλύψεις από Βρετανό ντετέκτιβ:Το ηχητικό μήνυμα και η μυστική συνάντηση στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα