Ανδρουλάκης: Η 9η Ιουνίου θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση

 Ανδρουλάκης: Η 9η Ιουνίου θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη. «Η 9η Ιουνίου θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου, θα είναι το πρώτο βήμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, παρελθόν.

«Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας. Είστε υποταγμένοι στην εξουσία», τόνισε και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να έχει ο λαός μια επιλογή προοδευτική και σοβαρή. «Αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι το εάν θα υπάρχει εμπόδιο στην μεγάλη και κλιμακούμενη αλαζονεία σας, εάν θα υπάρχει ανάχωμα με μια σοβαρή αντιπολίτευση», είπε και απέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί σταθερότητας της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης για το Μάτι τόνισε ότι κάθε πολίτης καταλαβαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι «ασύμμετρη με το μέγεθος της καταστροφής» με τον άδικο βίαιο θάνατο 104 ανθρώπων.

«Και οι κρίνοντες κρίνονται, αλλά ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που αξιοποίησε πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην καταστροφή και στην τραγωδία;», διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι δεν δέχεται «μαθήματα φιλοευρωπαϊσμού, πολιτικής αξιοκρατίας και μεταρρύθμισης».

«Είστε μια κυβέρνηση που έχει υπονομεύσει πολλάκις το κράτος δικαίου στη χώρα μας», υπογράμμισε και με αφορμή το συζητούμενο νομοσχέδιο τόνισε ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη. «Δεν σέβεστε την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις τους πλήττουν την εξουσία σας», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα φιλοευρωπαϊσμού από έναν αναξιόπιστο πρωθυπουργό».

Σχετικά Άρθρα