Ο Ιμάμογλου χαρακτήρισε “τρομοκρατική οργάνωση” την Χαμάς

 Ο Ιμάμογλου χαρακτήρισε “τρομοκρατική οργάνωση” την Χαμάς

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κεμαλιστής πολιτικός αντίπαλος του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς “τρομοκρατική οργάνωση” και ανέφερε ότι η Τουρκία είναι “βαθιά λυπημένη” για τη σφαγή Ισραηλινών αμάχων από ενόπλους της οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN. “Οποιαδήποτε οργανωμένη δομή η οποία πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες και σκοτώνει μαζικά ανθρώπους, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από εμάς”, σημείωσε.

Ο κ. Ιμάμογλου προσέθεσε ότι παρόμοια εγκλήματα συμβαίνουν και κατά Παλαιστινίων και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Αναφορά έκανε και στον δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας: «Μετά από εμένα ανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, τώρα ο δήμαρχος των Τιράνων θα είναι ο επικεφαλής από τις αρχές του επόμενου έτους, ο δήμαρχος του Σαράγιεβου θα είναι ο πρόεδρος της επόμενης περιόδου»

«Θα συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε στη διεθνή σκηνή χωρίς δισταγμό, χωρίς να αποφεύγουμε να μιλάμε, ιδιαίτερα μέσα για τον αγώνα ενάντια στην οικονομική, κλιματική και άλλες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως οι μετανάστευση και οι πρόσφυγες», είναι ακόμα κάποιες από τις δηλώσεις του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Η παράταξη δίχασε τους Κεμαλιστές καθώς πηγαίνει κόντρα στη θέση του κόμματος αλλά και κόντρα στο κοινό αίσθημα της Τουρκίας. Ο Τούρκος δήμαρχος φαίνεται ότι θέλει να λαμβάνει θέση για την εξωτερική πολιτική της χώρας αφού πλέον του ανοίγεται ο δρόμος προς την εξουσία.

Σχετικά Άρθρα