Παρασκήνιο/ΝΔ: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, ο ρόλος Μπελέρη στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων

 Παρασκήνιο/ΝΔ: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, ο ρόλος Μπελέρη στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων

Στην Πειραιώς είναι έτοιμοι να δώσουν σκληρή μάχη για να «επαναπατρίσουν» κάθε ψηφοφόρο που κλείνει δεξιότερα της ΝΔ. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται μια σειρά κινήσεων όπως είναι η συμβολική υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, οι περιοδείες υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στη Βόρειο Ελλάδα και σε άλλες περιοχές που παρατηρούνται διαρροές προς την Ελληνική Λύση, ο απολογισμός του κυβερνητικού προγράμματος σχετικά με την διαφύλαξη των συνόρων και της αμυντικής θωράκισης της χώρας, η παρουσία στελεχών που έχουν αναφορές στο συντηρητικό κομμάτι της παράταξης και η ένταξη του «πατριωτισμού» στην προεκλογική ρητορική. 

  • Στη ΝΔ προσδοκούν ότι η ένταξη του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη θα μπορέσει να συσπειρώσει μια ομάδα ψηφοφόρων που φλερτάρει με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί τον Φρέντι Μπελέρη για ψηφοθηρικούς λόγους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμία ομογένεια τώρα». «Όλοι αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα που επιθυμεί, με το κόμμα στο οποίο ανήκει όλα του τα χρόνια, για να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

  • Επίσης, από το «στρατηγείο» της Πειραιώς επισημαίνουν με νόημα ότι η ανάφλεξη του Μεσανατολικού ζητήματος επιβάλλει στους ψηφοφόρους να κρίνουν ποιος είναι πραγματικός πατριώτης με πράξεις κι όχι μόνο στα λόγια.

Προσθέτουν μάλιστα ότι στις κρίσιμες ώρες που θα ακολουθήσουν μετά το χτύπημα- απάντηση του Ισραήλ και τις απόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει, είναι απαραίτητο οι πολίτες στις επικείμενες ευρωεκλογές να στηρίξουν με την ψήφο τους ισχυρούς και ικανούς ηγέτες στην Ελλάδα που μπορούν να συνομιλήσουν ισάξια με τους ευρωπαίους ομολόγους

Στην Πειραιώς, μελετώντας τις κυλιόμενες μετρήσεις εκτιμούν ότι ορισμένοι ψηφοφόροι που έχουν φύγει από τη ΝΔ, βρίσκονται στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων και δεν έχουν προσχωρήσει οριστικά στην Ελληνική Λύση. Πιστεύουν ότι με στοχευμένες κινήσεις ως την 9 η Ιουνίου τελικά θα καταφέρουν να επαναφέρουν τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους στους κόλπους της ΝΔ

Σχετικά Άρθρα