Παπανώτας: Πώς αντέδρασε η Σοφία Μπεκατώρου – Το μήνυμα της

 Παπανώτας: Πώς αντέδρασε η Σοφία Μπεκατώρου – Το μήνυμα της

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Παπανώτα

Στο δίλημμα μεταξύ της Ολυμπιονίκη και πρωταγωνίστριας του ελληνικού κινήματος #Metoo Σοφίας Μπεκατώρου και του πανελίστα-δημοσιογράφου Δημήτρη Παπανώτα βρίσκεται πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Δώρα Τσαμπάζη, Άννα Ελεφάντη κ.ά) εντείνονται παρά την προσπάθεια του δεύτερου να αποδώσει σε “κοπτοραπτική” τις σεξιστικές δηλώσεις του.

Ο προβληματισμός, ωστόσο, είναι γενικότερος καθώς η περίπτωση Παπανώτα αποκάλυψε “τρύπα” αξιοπιστίας στη διαδικασία τωνπροκριματικών εκλογών, κι αυτό επειδή, όπως επισημαίνουν αρκετοί, δεν υπήρξε επαρκής αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή που είχε συσταθεί αλλά και την επικοινωνιακή ομάδα του προέδρου. Όπως πληροφορείται το libre στις μετρήσεις που διεξάγει η Κουμουνδούρου για την απήχηση των υποψηφίων ο Δημήτρης Παπανώτας βρισκόταν, μέχρι προχθές, πολύ ψηλά και ουδείς απέκλειε να κατόρθωνε ακόμα και να εκλεγεί σε μία από τις τέσσερις θέσεις ευρωβουλευτών που φαίνεται να κερδίζει εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το ποσοστό (15-16%) που καταγράφει.

Η Σοφία Μπεκατώρου, πάντως, έστειλε σήμερα το δικό της μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Μπεκατώρου – στα Παραπολιτικά 90,1 – και όπως είπε, «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα». Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του libre, η Ολυμπιονίκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά της εάν παραμείνει υποψήφιος ο Δημήτρης Παπανώτας.

Το θέμα Παπανώτα και η διαχείρησή του αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, με την Κουμουνδούρου μέχρι στιγμής να στηρίζει τον υποψήφιο, αρκούμενη στην επεξηγηματική δήλωση που έβγαλε το απόγευμα της Τρίτης.

Της Μπεκατώρου προηγήθηκε το «χτύπημα» από την έτερη υποψήφια, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία μιλώντας χθες το βράδυ στο Κόντρα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, απέρριψε τα περί «κοπτοραπτικής» και ζήτησε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αφορμή τη δήλωσή του πως «αν μία γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο και δείτε ολόκληρη τη δήλωση Παπανώτα από την οποία φαίνεται πως δεν τίθεται θέμα “κοπτοραπτικής”:

Σχετικά Άρθρα