ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές:Ποιους θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης απέναντι στους “celebrities” της ΝΔ

 ΣΥΡΙΖΑ/Ευρωεκλογές:Ποιους θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης απέναντι στους “celebrities” της ΝΔ

Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε τη αναπνοή τους ενόψει της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στο σύνολο του την Παρασκευή, καθώς μετά τη εκλογή των 35 υποψηφίων μέσω των προκριματικών εκλογών και της δεδομένης υποψηφιότητας των νυν ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία αναμένονται οι 5 υποψήφιοι που θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επιστρέφει αύριο από τις ΗΠΑ,για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 42 υποψηφίων.

Περιξ της Κουμουνδούρου υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να “απαντήσει” στις celebrities-υποψηφιότητες της ΝΔ (Γ. Αυτιάς και Ελ. Μελέτη) και στο πλαίσιο αυτό ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Λιάγκα μέχρι και της Κατερίνας Καινούργιου! Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Λιάγκας στις εκλογες του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής το ΠΑΣΟΚ στο νομό Λάρισας.

Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, είπε σχετικά με την κάθοδό του στην πολιτική τότε επί Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ: “Δεν βγήκα βουλευτής για 400 ψήφους. Εγώ είχα πάρει 22.500 και πήρε ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ 22.900. Ήταν ο Σαχινίδης (σ.σ. υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ) , που έγινε και υπουργός Οικονομικών μετά”.

Η δια-μάχη των κομμάτων και μέσω των λεγόμενων ελληνιστί “λαμπερών”  προσώπων των media, της τέχνης και του αθλητισμού  αποτελεί εδώ και χρόνια μια πεπατημένη για τη προσέλκυση ψηφοφόρων και ήδη μέσων των προκριματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν υποψήφιοι στις 9 Ιουνίου πρόσωπα, όπως ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Πανόπουλος, ο Δημήτρης Παπανώτας και ο επιχειρηματίας-πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς

  • Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την μεγάλη συμμετοχή στην πρωτόγνωρη και καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών που διαμόρφωσαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που είχαν θέσει οι επιτελείς του κόμματος. Η διαδικασία που ανέδειξε 35 υποψήφιους κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Το γεγονός, λένε,  ότι παλιά και νέα μέλη, καθώς και χιλιάδες φίλοι του κόμματος, ψήφισαν μαζικά, δια ζώσης και διαδικτυακά, σε μια διαδικασία η οποία αποτελεί ακόμα ένα βήμα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα κόμμα ψηφιακό, εκλαμβάνεται  από τους επιτελείς ως μία ακόμη ένδειξη της διαρκώς κλιμακούμενης δυναμικής του. “Ένα κόμμα που δίνει πραγματική φωνή στη βάση του, τη μόνη του δύναμη στις επερχόμενες μάχες για την προοδευτική αντεπίθεση, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα”, τονίζουν πηγές της  Κουμουνδούρου και αναφορικά με διάφορα σχόλια, όπως του αρθρογράφου της Αυγής Θ. Καρτερού,  σχολίαζαν: “Η σύγκριση της συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου κρίνεται αδόκιμη. Οι κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος είχαν ως επίδικο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Απέκτησαν εκ των πραγμάτων μια τεράστια βαρύτητα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των πολιτών, καθώς το διακύβευμα ήταν η εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας”.

“Η ψηφοφορία για το ευρωψηφοδέλτιο, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποτέλεσε την επιβράβευση, από 63.000 και πλέον μέλη και φίλους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιας πρωτοποριακής και καινοτόμου εκλογικής διαδικασίας που αφορά στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μέλη και φίλοι αφιέρωσαν ακόμα μια Κυριακή από τον χρόνο τους για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Εκεί όπου θα δοθεί και η μεγάλη μάχη για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών” σημείωναν κύκλοι του κόμματος”.

Να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Στ. Κασσελάκη ανέφερε μεταξύ άλλων στο άρθρό του υπό τον τίτλο “Οι μεν, οι «δεν» και ο Κασσελάκης” :  “Η καφετέρια, οι περιοδείες του και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μάλιστα, ότι πολλοί από τους ακίνητους κινούνται. Την ίδια στιγμή, όμως, δείχνουν και ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του. Τους απωθεί, αντί να τους έλκει” προσθέτοντας πως “αυτό απαιτεί κάτι δύσκολο ίσως για τον πρόεδρό του, αλλά αναγκαίο: την πληθυντική συλλογικότητα – μεγάλο όπλο της Αριστεράς. Την πολυχρωμία που απαιτεί η πολυσυλλεκτικότητα και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας”.

Ό,τι, δηλαδή, δεν συμβαίνει σήμερα. Μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου-κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη» επισημαίνει ο κ. Καρτερός, καταλήγοντας πως «η χάβρα κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι η συλλογικότητα” τόνισε.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι εξής υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ανά περιφέρεια.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ
2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ
5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
8)ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10) ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
11) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12) ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΙΓΑΙΟ-ΒΟΡΕΙΟ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΑΙΓΑΙΟ-ΝΟΤΙΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

1) ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2) ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1) ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)
2) ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4) ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

ΚΡΗΤΗ

1) ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
2)  ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα