Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Έντονο παρασκήνιο για υποψηφιότητα… με επίθετο Μπελέρης- Γιατί το σκέφτεται ακόμη ο Μητσοτάκης

 Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Έντονο παρασκήνιο για υποψηφιότητα… με επίθετο Μπελέρης- Γιατί το σκέφτεται ακόμη ο Μητσοτάκης

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν από την Πειραιώς το όνομα έκπληξη που θα περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο σχετικά με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη η οποία ενώ φαίνονταν πως είχε «κλειδώσει», την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι γεγονός ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο αναζητούσαν μια υποψηφιότητα με σαφής αναφορές στο «δεξιό ακροατήριο» ώστε να ανακόψουν τις διαρροές ψηφοφόρων που παρατηρούνται προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και καταγράφονται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου είχε προτείνει να συμπεριληφθεί ο Μπελέρη στα ευρωψηφοδέλτια και μάλιστα ανέλαβε τις σχετικές επαφές με τον φυλακισμένο εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και δεν ενθουσιάστηκε με την συγκεκριμένη πρόταση έδωσε το «πράσινο» φως για να ερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης Μπελέρη από το Υπουργείο Εξωτερικών και να γίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις η υποψηφιότητα Μπελέρη βρίσκονταν πολύ ψηλά στη Βόρειο Ελλάδα. 

Αν και η υποψηφιότητα Μπελέρη βρίσκονταν στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση στην ευρωλίστα, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου υπαναχώρησε. Πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν ότι η ένταξη του φυλακισμένου Δημάρχου στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο ενδεχομένως θα έδινε το «λάθος μήνυμα» προς την Ευρώπη και θα υποβίβαζε το θέμα ως ένα διημερές πρόβλημα κι όχι ως ευρωπαικό.

Η ελληνική πλευρά είχε θέσει σε ευρωπαικό επίπεδο το ζήτημα όλο το προηγούμενο διάστημα υποστηρίζοντας πως η άδικη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά αποτελεί ζήτημα σεβασμού του κράτους Δικαίου, επισημαίνοντας ότι η επίλυση του αποτελεί βασική προυπόθεση για να συνεναίσει η Ελλάδα στην εκκίνηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Υπο αυτά τα δεδομένα, έπεσε στο τραπέζι το όνομα του γιού Μπελέρη, Πέτρου που έχει λιγότερο ρίσκο σε ευρωπαικό επίπεδο αλλά παραμένει ισχυρό στο εσωτερικό της χώρας. Επιπλέον, ο Πέτρος Μπελέρη σε αντίθεση με τον πατέρα του θα μπορεί να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία και να περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε επίπεδο υποψηφίων, πρώτος σε δημοτικότητα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως στην γαλάζια ευρωλίστα δεν θα περιλαμβάνονται «λαμπερά» ονόματα της τηλεόρασης, τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα της τηλεπαρουσιαστρίας Ελεονώρας Μελέτη, χωρίς όμως να το επιβεβαιώνει καμία από τις δύο πλευρές.

Η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα φαίνεται πως έχει κλειδώσει στο γαλάζιο ευρωψηδέλτιο. Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί το όνομα του Μίλτου Μητσιά, γιού του γνωστού τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά.  

Σχετικά Άρθρα