Ανδρουλάκης: ΝΔ και Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος -Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο με ανεβασμένα ποσοστά

 Ανδρουλάκης: ΝΔ και Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος -Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο με ανεβασμένα ποσοστά

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός είναι το βαθύ κράτος», ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές για να «μπει φραγμός στην αλαζονεία. «Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός. Θα είμαστε στη δεύτερη θέση με αισθητά ανεβασμένα ποσοστά. Έτσι θα σταλεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση και όχι μια αντιπολίτευση life style», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να «βάλει τη χώρα σε νέα πορεία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ, την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη στέγαση, γιατί η μισή ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι real estate, όπως είπε, και την πράσινη μετάβαση».

Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι τις μελετά αλλά, όπως πρόσθεσε, «αν τις άκουγα δεν θα είχα γίνει αρχηγός, ούτε θα παίρναμε μονοψήφιο, που μας έδιναν στις δεύτερες εθνικές εκλογές».

Δριμεία ήταν η κριτική του για την υπόθεση των Τεμπών, όπου επανέλαβε τη θέση του ότι αποκαλύφθηκε το τρίπτυχο: Διαφθορά -ατιμωρησία- συγκάλυψη και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει οτιδήποτε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη μνήμη των θυμάτων. «Λάθη γίνονται, αλλά αν είχε «πληρώσει» από την αρχή τις υποκλοπές δεν θα είχαν σκάσει τα υπόλοιπα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ειδική αναφορά έκανε και για τα ηχητικά ντοκουμέντα για τα οποία διερευνάται αν έχουν παραποιηθεί, κατακρίνοντας έντονα τον Κ. Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχει κυβερνητική ευθύνη. «Τα ίδια είπαν και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλία να μην κατέβουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες».

Σχετικά Άρθρα