Χάρης Μαμουλάκης : Αυξήσεις – δώρο στον παραχωρησιούχο από την ΝΔ οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας

 Χάρης Μαμουλάκης : Αυξήσεις – δώρο στον παραχωρησιούχο από την ΝΔ οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας

Στις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, «αλλά και αυτές που αναμένεται να ακολουθήσουν μετά την σύμβαση που υπογράφηκε στις 29/3/2024 για παραχώρηση προς την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS της Εγνατία οδού για 35 χρόνια», αναφέρεται με δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να παίρνει όσα περισσότερα μπορεί από τους πολλούς και να τα προσφέρει γενναιόδωρα στους λίγους. Οι νέες αυξήσεις στην Εγνατία Οδό, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πλειονότητα των πολιτών δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ακόμη και στα στοιχειώδη, εξαιτίας της αισχροκέρδειας διαρκείας σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την πραγματικότητα για τους κυβερνώντες. Από την πλευρά μας καταδικάζουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αυτή την πολιτική. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε εντός και εκτός Βουλής, παραμένουμε στο πλευρό των πολλών που είναι αόρατοι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Στην ανακοίνωση «υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα και Ερώτηση, συνοδευόμενη με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με την οποία έφερνε στο προσκήνιο κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Εγνατία Οδός ΑΕ και του προσωπικού της, με αφορμή τη σύμβαση παραχώρησης που πραγματοποιήθηκε στις 29/3/2024 προς την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS για 35 χρόνια». Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση «είχε προηγηθεί και η κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς σχετικής επιστολής των εργαζομένων της εταιρείας, με την οποία επισημαινόταν οι χαριστικές κυβερνητικές ρυθμίσεις προς το νέο σχήμα, όπως η μείωση κατά 170 εκατομμύρια ευρώ του εφάπαξ τιμήματος».

Σχετικά Άρθρα