ΚΚΕ για απόφαση ΣτΕ: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της

 ΚΚΕ για απόφαση ΣτΕ: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση των υποκλοπών, που δικαιώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζει το ΚΚΕ, με αιχμές για την κυβέρνηση, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με το αίτημα ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη, έκρινε ως αντισυνταγματική την ακραία ρύθμιση του νόμου της ΝΔ του 2021, με την οποία ο παρακολουθούμενος για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν θα λάμβανε ποτέ οποιαδήποτε ενημέρωση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του».

Για να τονίσει χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο, με την ‘τραγική’ ειρωνεία που γνωρίζουν πλέον οι πάντες, πως τον είχε ψηφίσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!».

«Το κρίσιμο είναι πως και με αυτή την απόφαση παραμένει στο απυρόβλητο το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο των μαζικών παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, με επιστέγασμα τον εξίσου απαράδεκτο, νεότερο νόμο της ΝΔ του 2022», προσθέτει ο Περισσός.

Και καταλήγει πως «αποδεικνύεται ότι το κρατικό δόγμα ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’ έχει τη βούλα του Συντάγματος, αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται.

Στην πραγματικότητα, το ‘κράτος δικαίου’ της ΕΕ είναι αληθινός ‘βάλτος’ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί μαζί με όλα τα κόμματα που νυχθημερόν το επικαλούνται και το υπερασπίζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα