Μπεκατώρου:”Παίρνεις στη γραμμή SOS λες “με σκοτώνουν” και σου λένε “κλείστε ραντεβού για Δευτέρα” -Γιατί κατεβαίνω με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Μπεκατώρου:”Παίρνεις στη γραμμή SOS λες “με σκοτώνουν” και σου λένε “κλείστε ραντεβού για Δευτέρα” -Γιατί κατεβαίνω με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη και υποψήφιας για τις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Μπεκατώρου, χθες στο ΚΟΝΤΡΑ και την Αναστασία Γιάμαλη, έστρεψαν και πάλι την προσοχή στο τι συμβαίνει με την έμφυλη βία κατά των γυναικών στη Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις της είχαν να κάνουν με την ανεπάρκεια των αρχών να χειριστούν τις καταγγελίες των γυναικών αποτελεσματικά. Η ίδια, αναφερόμενη στη γραμμή SOS, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια γραμμή η οποία δεν συνδέεται με τίποτα. Καλείς, απαντάει ένα τηλεφωνικό κέντρο και πρέπει να κλείσεις ραντεβού.

Παίρνεις στη γραμμή SOS λες “με σκοτώνουν” και σου λένε “κλείστε ραντεβού τη Δευτέρα”. Όμως δεν υπάρχει ραντεβού όταν υπάρχει τόσο υψηλό ρίσκο και τέτοια επικινδυνότητα».

Όπως είπε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας και με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία διαδικασία για τις γυναίκες που κακοποιούνται».

Η ίδια τόνισε για το θέμα λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών, «Κάθε υπηρεσία είχε τα δικά της πρωτόκολλα», αναφέροντας ότι η αστυνομία και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής δεν συμμετείχαν στη δημιουργία κοινών πρωτοκόλλων.

«Είχαν συμφωνήσει ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά επί της ουσίας δεν συμμετείχαν» δήλωσε επί τους θέματος.

Η Ολυμπιονίκης μίλησε και για τη γραμμή «SOS 15900», «πρόκειται για μια γραμμή η οποία δεν συνδέεται με τίποτα. Καλείς, απαντάει ένα τηλεφωνικό κέντρο και σου ζητούν να κλείσεις ραντεβού. Παίρνεις στη γραμμή SOS λες “με σκοτώνουν” και σου λένε “κλείστε ραντεβού τη Δευτέρα”. Όμως δεν υπάρχει ραντεβού όταν υπάρχει τόσο υψηλό ρίσκο και τέτοια επικινδυνότητα».

Γιατί επέλεξε να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της, η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι δεν την αναζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της έγινε σχετική πρόταση, αλλά ότι η ίδια κατέθεσε στη σχετική πλατφόρμα το βιογραφικό της, στο οποίο δεν έγραφε ότι είναι Ολυμπιονίκης, πριν επικοινωνήσουν μαζί της από το κόμμα. “Το ζήτημα δεν είναι να πας κάπου για να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σου. Για μένα είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να προσεγγίσει νέους ανθρώπους και είναι σημαντικό αυτό το οποίο έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας ανθρώπους με ενσυναίσθηση, ηθική και επαγγελματική επάρκεια. Νομίζω ότι αυτά είναι στοιχεία τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία θα φέρει αλλαγές”.

Στην Ελλάδα μαγειρεύονταν τα αποτελέσματα

Μιλώντας για όσα βίωσε ως πρωταθλήτρια, η κυρία Μπεκατώρου ανέφερε ότι πάντοτε υποστήριζε αυτό το οποίο αντιλαμβανόταν ως σωστό και ηθικό. “Αυτό είχε ως αποτέλεσμα” είπε, “να έχω αντιπάλους στον χώρο. Ο μόνος λόγος που επιβιώσαμε αθλητικά ήταν τα αποτελέσματά μας“. “Υπήρχαν φορές που φοβόμασταν να αγωνιστούμε στην Ελλάδα και ζητούσαμε οι αγώνες για τις προκρίσεις να γίνονται στο εξωτερικό, επειδή εδώ μαγειρεύονταν τα αποτελέσματα” κατέληξε. 

Σχετικά Άρθρα