Διμέτωπος Ανδρουλάκη με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ- ΣΥΡΙΖΑ: Ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν

 Διμέτωπος Ανδρουλάκη με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ- ΣΥΡΙΖΑ: Ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της Βουλής και έχοντας στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ η οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το νόμο της μη ενημέρωσης του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ζητώντας από την ΑΔΑΕ να ενημερωθεί εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Βουλή καθώς το «κράτος δικαίου νίκησε απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της Νέας Δημοκρατίας. Του παρακράτους των υποκλοπών που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Του παρακράτους των υποκλοπών που κάνατε ό,τι μπορείτε -και συνεχίζετε- για να το συγκαλύψετε, γιατί έχετε βαρύτατες ποινικές ευθύνες»

«Είναι, όμως, και μια μέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών. Των συκοφαντών της Νέας Δημοκρατίας που μου έλεγαν για μήνες “γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί από τον κ. Γεραπετρίτη; Γιατί κάτι φοβάσαι. Γιατί κάτι έχεις κάνεις”. Αυτά λέγατε στα κανάλια, στα social media, θέλοντας να εμφανίσετε το θύμα ως θύτη, ότι κάτι κρύβω. Και σας απαντούσα ότι δεν πάω, γιατί είμαι δημοκράτης και σέβομαι τον νόμο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης «η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, που ψήφισε η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, για να καλύψει το παρακράτος των υποκλοπών. Τον νόμο του κ. Τσιάρα. Τον νόμο, που απαγόρευε την ενημέρωση των θυμάτων, όσων είχαν παρακολουθηθεί. Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η ΑΔΑΕ καλείται να με ενημερώσει άμεσα. Θεσμικά, νόμιμα, όπως έπρεπε από την αρχή. Γι’ αυτό ενημερώνω τον ελληνικό λαό ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντήσω τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ για τις νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης, όπως λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας».

  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν άφησε εκτός κάδρου και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, τους οποίους αποκάλεσε συκοφάντες.

«Μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρό του, τον κ. Κασσελάκη, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι’αυτό είμαι “εκβιαζόμενος”. Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω ως ένας πολίτης που σέβεται το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και δεν θέλει καμία ειδική μεταχείριση όπως έχουν μάθει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της πατρίδας μας. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «ήττα προσωπική του Πρωθυπουργού, γιατί ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως να φτιαχτεί ένας αντισυνταγματικός νόμος που στόχο είχε να κρύψει και να συγκαλύψει τις πομπές του ίδιου και του κ. Δημητριάδη». «Κανονική ευρωπαϊκή χώρα είμαστε με αγώνα, με θυσία και με κόπο. Εσείς δεν είστε κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Γιατί καμία κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα έστηνε τέτοιο παρακράτος υποκλοπών. Και τέτοιο παρακράτος συγκάλυψης των υποκλοπών. Κι ευτυχώς που το κράτος δικαίου, ισχυρό – περήφανο, σας έστειλε ένα μήνυμα: Ως εδώ! Και είναι μια θεσμική νίκη της δημοκρατικής παράταξης», είπε στη συνέχεια.

  • Η Κυβέρνηση απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη μέσω παρέμβασης του Παύλου Μαρινάκη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε ως «βιαστική» την αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη. «Θεωρώ και λίγο βιαστική την ανακοίνωση-αντίδραση, εντός πολύ λίγων λεπτών, από τον κ. Ανδρουλάκη», είπε αρχικά ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, για να συμπληρώσει: «Ο πρώτος είναι ότι η ακύρωση αφορά, η απόφαση δηλαδή ακύρωσης, αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο δηλαδή τον νόμο που ίσχυε πριν τις αλλαγές που κάναμε μετά από όσα συνέβησαν, τις παραδοχές που κάναμε, τα γεγονότα δηλαδή του 2022».

«Ο πρώτος είναι ότι η ακύρωση αφορά, η απόφαση δηλαδή ακύρωσης, αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο δηλαδή τον νόμο που ίσχυε πριν τις αλλαγές που κάναμε μετά από όσα συνέβησαν, τις παραδοχές που κάναμε, τα γεγονότα δηλαδή του 2022». Η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε, το 2022, όπως είχαμε δεσμευτεί μετά τα γεγονότα, τις παραδοχές που κάναμε –αν θυμάστε τον Πρωθυπουργό και στη Βουλή και στις ομιλίες του που είπε, μετά την ανάληψη της ευθύνης που υπήρχε, ότι πρέπει να έρθει ένας νέος νόμος ο οποίος ήρθε και ψηφίστηκε για τη νεότερη ρύθμιση, αυτό δηλαδή που φέραμε μετά τα γεγονότα. Το ΣτΕ αναφέρει ότι συνιστά, επιλέξει το διαβάζω, “ένα σύστημα με εσωτερική συνοχή”, δηλαδή ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του. »Το τρίτο που θέλω να το πω (…) με βάση την απόφαση του ΣτΕ η αίτηση του κ. Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ», είπε στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν μέσω γραπτής ανακοίνωσης στον Νίκο Ανδρουλάκη κατηγορώντας τον για μικροπολιτική.

«Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του. Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…».

  • Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έμεινε αναπάντητη από το ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο την κόντρα.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει “νομικές συμβουλές” στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται. Αλλωστε, την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη», λέει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Άραγε, σε ποιους αγώνες του Προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ»; Αναρωτιέται στην ίδια ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη.

«Την ίδια ημέρα που ο Προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή «νίκη» απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας» ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.

«Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η «ουρά» της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν».

Σχετικά Άρθρα