“Αirbnb”: Μόλις 1 στις 7 διανυκτερεύσεις είναι από Έλληνες

 “Αirbnb”: Μόλις 1 στις 7 διανυκτερεύσεις είναι από Έλληνες

Οι Ελληνες είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα τους, με το μερίδιό τους επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιούνται σε αυτά να είναι σαφώς χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Το 2023 μόνο 1 στις 7 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα ήταν από το ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό, όταν το αντίστοιχο νούμερο σε άλλες μεγάλες τουριστικές ευρωπαϊκές αγορές, π.χ. για την Ισπανία είναι κάτω από 1 στις 3 από τους Ισπανούς και για την Ιταλία είναι κάτω από 1 στις 4 από το εγχώριο κοινό.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τα δεδομένα των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group και TripAdvisor με βάση την υποχρέωση από τις μεγάλες πλατφόρμες να παρέχουν επιμέρους νούμερα της αγοράς στη Eurostat. Συνολικά στην Ευρώπη πέρυσι ήταν η καλύτερη χρονιά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με ένα σύνολο 678,65 εκατομμυρίων, από τα 596,54 εκατομμύρια του 2022, σημειώνοντας άνοδο κατά 13,8%. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δείχνουν την προτίμησή τους σε αυτού του είδους τα καταλύματα όταν ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. αφού συνολικά 255 εκατ. διανυκτερεύσεις (κάτω από 1 στις 3) αντιστοιχούν στις κρατήσεις που έγιναν από το ευρωπαϊκό κοινό εντός Ε.Ε..

Η Ελλάδα, ως προς το συνολικό αριθμό των διανυκτερεύσεων το 2023 πλασάρεται ψηλά στη γενική κατάταξη, στην 6η θέση μετά τις μεγάλες τουριστικές αγορές, όχι όμως και οι Ελληνες οι οποίοι φαίνεται ότι προτιμούν περισσότερο τα ξενοδοχεία εντός των τειχών.

Σχετικά Άρθρα