Μπάιντεν σε Νετανιάχου: “Απαραίτητη η άμεση κατάπαυση πυρός”

 Μπάιντεν σε Νετανιάχου: “Απαραίτητη η άμεση κατάπαυση πυρός”

Λιγότερο από μισή ώρα κράτησε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη (4/4) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση κατά της ανθρωπιστικής αποστολής, για την οποία αντέδρασαν έντονα οι ΗΠΑ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα, με τον Μπάιντεν «να τονίζει ότι τα χτυπήματα κατά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και η συνολική ανθρωπιστική κατάσταση είναι απαράδεκτα».

Ο Μπάιντεν φέρεται επίσης να ξεκαθάρισε την ανάγκη το Ισραήλ να «ανακοινώσει και να εφαρμόσει μια σειρά από συγκεκριμένα, στιβαρά και μετρήσιμα μέτρα για την αντιμετώπιση της βλάβης των αμάχων, του ανθρωπιστικού πόνου και της ασφάλειας των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Μπάιντεν είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ότι η πολιτική των ΗΠΑ «σε σχέση με τη Γάζα θα καθοριστεί από την εκτίμησή μας για την άμεση δράση του Ισραήλ σε αυτά τα βήματα» και τόνισε ότι μια άμεση κατάπαυση του πυρός «είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και την προστασία αθώων πολιτών».

Σχετικά Άρθρα