Κασσελάκης: Ανήρτησε την ομιλία Παππά για τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διεθνείς παρατηρητές -Αντίδραση Μαρινάκη

 Κασσελάκης: Ανήρτησε την ομιλία Παππά για τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διεθνείς παρατηρητές -Αντίδραση Μαρινάκη

Βίντεο της ομιλίας του Νίκου Παππά στη Βουλή στη συζήτηση για την κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Με την λεζάντα της ανάρτησης «o Νίκος Παππάς σήμερα στη Βουλή, για τα αυτονόητα ενός κράτους δικαίου που έγιναν στις μέρες μας ζητούμενα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο αίτημα που διατύπωσε με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών για διενέργεια εκλογών και ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και εξηγεί για ποιο λόγο το ζητά προβάλλοντας πέντε καίρια σημεία διερωτώμενος σε ποια άλλη προηγμένη Δημοκρατία θα είχαν συμβεί και συγκεκριμένα:

  • Που μπαζώνει τόπο εγκλήματος
  • Που μοντάρει αποδεικτικό υλικό
  • Που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες
  • Που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά δεδομένα εκλογέων
  • Που καταδικάζεται από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου

Όσα είπε ο Νίκος Παππάς στο απόσπασμα που αναπαρήγαγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης:

«Εκλογές είναι η λύση. Και φυσικά με παρατηρητές, οι οποίοι και θα ενημερωθούν εκ των προτέρων ότι έχει γίνει εξαγωγή στοιχείων των εκλογέων και χρήση τους από το κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση. Είστε σε μία κατάσταση κατά την οποία, σε αντίθεση με αυτό που έλεγε ο ιδρυτής σας ότι «έξω πάμε καλά», εσείς δεν πάτε καλά ούτε έξω ούτε μέσα. Θυμηθείτε τι είπε το Ευρωκοινοβούλιο, η Κομισιόν, η Ευρωπαία εισαγγελέας αλλά και η κοινή γνώμη που κατά 90% πιστεύει ότι επιχειρείτε συγκάλυψη στα Τέμπη» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε:

«Εγγυάστε ότι δεν θα διαρρεύσουν ή δεν έχουν ήδη διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων; Ότι δε γίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση μεγάλων βάσεων δεδομένων από εταιρείες τύπου Cambridge Analytica; Ότι δεν παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι, υπουργοί και δημοσιογράφοι;

Ο ιδρυτής σας, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη, είχε πει το “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο”. Κάτι τέτοιο αισθάνομαι ότι πάει να ακουστεί και αυτό το τριήμερο. Πάντα κάποιος άλλος φταίει. Εσείς, όμως, κυβερνάτε. Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές. Εσείς όταν τσακίστηκε το κράτος Δικαίου. Εσείς όταν παρακολουθούνταν το μισό πολιτικό σύστημα και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Εσείς όταν διέρρεαν τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Εσείς όταν έγινε το έγκλημα των Τεμπών. Εσείς κυβερνούσατε. Και εσείς θα παραιτηθείτε. Για να ανασάνει η δημοκρατία, για να μιλήσει ο λαός».

Αντίδραση Μαρινάκη: Συγχαίρει τον καταδικασμένο 13-0 από τη δικαιοσύνη Νίκο Παππά

Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε με δική του ανάρτηση στο facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του συγχαίρει τον καταδικασμένο 13-0 από τη δικαιοσύνη Νίκο Παππά για την ομιλία του για το κράτος δικαίου.

Μετά και την πρόσφατη παραδοχή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ατυχούς διαχείρισης», θα πιστεύαμε, αν δεν είχε δώσει δικαιώματα, ότι κάποιος έχει χακάρει το προφίλ του» τονίζει ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά Άρθρα